Societat
Foto: | Unsplash
Gent Gran

Dia Mundial de la Gent Gran: l'entrenament de força allarga la vida

Redacció.
Temps de lectura: 1 minut
Foto: | Unsplash

Avui se celebra el Dia Mundial de la Gent Gran. I diversos estudis recorden la importància de fer esport durant aquesta etapa de la vida. De fet, els adults que practiquen exercicis de força redueixen el risc de mortalitat fins a un 17%.

Per què és important? A Catalunya, hi ha prop d'un milió i mig de persones majors de 65 anys. Segons la darrera Enquesta d'Hàbits Esportius a Espanya (2020), un 41,3% de la població major de 55 anys practica esport. 

Què sabem? Un estudi publicat al British Journal of Sport Medicine apunta que la pràctica d'exercici entre 30 i 60 minuts a la setmana redueix el risc de patir càncer, diabetis o trastorns cardiovasculars.

Amb dades.

  • La investigació ha associat la pràctica d’exercicis de força amb la reducció de les causes de risc de mort com el càncer de pàncrees o de ronyó, entre un 10 i un 17%.
  • Gràcies a la metaanàlisi, els autors han determinat que entrenar força entre 30 i 60 minuts setmanals rebaixa les opcions de patir malalties del cor.   
  • Segons les dades publicades, la pràctica de combinar activitats aeròbiques amb entrenament de força pot arribar a rebaixar fins a un 46% les probabilitats de patir trastorns cardíacs o càncer. 

 

Categoria: Societat
Etiqueta: Salut