Societat
Foto: | AESAN
ALIMENTACIÓ

Detecten salmonel·la en una gelatina que ven Mercadona

Foto: | AESAN

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una alerta per la presència de salmonel·la en un producte de la marca Hacendado.

Per què és important? Aquest producte s'ha comercialitzat arreu d'Espanya i, tot i que de moment no hi ha constància de cap cas associat amb aquesta alerta, l'AESAN recomana no consumir el producte de cap manera.

Al detall: Es tracta de la 'Gelatina neutra' en làmines de dotze unitats i 20 grams en total. Concretament, el lot A11054/01 amb data de consum preferent 27/04/2027.

Situació actual: Els fets han estat traslladats a les autoritats competents de les diferents comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) i als Serveis de la Comissió Europea. L'objectiu és que es verifiqui la retirada d'aquest producte dels punts de venda.

Què fer: No menjar-ne i, en cas d'haver-ho fet i presentar símptomes compatibles amb la salmonel·losi (principalment diarrea, vòmits, febre i mal de cap) es recomana acudir com més aviat millor a un centre de salut.

Categoria: Societat
Etiqueta: Alimentació