Societat
Foto: | ACN
Violència masclista

Un violador aprofita l'escletxa del 'Només sí' per reduir la pena

Foto: | ACN

Va ser condemnat a 9 anys i sis mesos de presó per violar una noia de 21 anys a Girona. Ara la seva defensa s'aprofita d'un canvi en la forquilla de penes estipulada a la nova llei del 'Només sí és sí', en vigor des del 7 d'octubre, per demanar una reducció de condemna a 6 anys.

Per què és important? La Fiscalia va presentar un informe al Govern advertint que els canvis en les penes podrien ser utilitzats per reduir penes de violació.

Background: L'Audiència Provincial de Girona té una ràtio anòmala d'absolucions d'agressions sexuals.

Què sabem? Martí B.M era amic de la infància de la víctima.

  • La va violar després d'una festa. L'endemà al matí li va enviar un missatge dient: "Em vas posar molt i se me’n va anar. Vaia tela".
  • El tribunal li va imposar sis anys i sis mesos de presó per un delicte d'agressió sexual amb penetració i tres anys més per un delicte d'agressió sexual en grau de temptativa.
  • Un cop va entrar en vigor la llei del 'Només sí és sí', la defensa del violador va demanar una reducció de la pena imposada.

I ara? Si l'Audiència segueix el seu patró de sentència habitual, la del condemnat Martí B.M podria passar de ser de 9 anys i sis mesos, a ser de 6 anys de presó.

Categoria: Societat