Societat
Foto: | David Zorrakino / Europa Press
Mossos d'Esquadra

El sindicat de Mossos USPAC demana la dimissió del conseller Elena

Foto: | David Zorrakino / Europa Press

El sindicat independent dels Mossos demana per carta la dimissió del conseller d'Interior, mentre la resta de sindicats no ho veuen necessari.

Per què és important? La setmana passada Joan Ignasi Elena va garantir "estabilitat" als Mossos i sindicats com SAP-FEPOL (Sindicat Autònom de Policia), el més representatiu al cos, van demanar mirar cap al futur de la policia catalana i no enrere.

  • També els sindicats SICME (Sindicat de Comandaments dels Mossos d'Esquadra) i SME (Sindicat Mossos d'Esquadra) van donar per bones les paraules conseller.

Què sabem?

  • En una carta, el sindicat USPAC (Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya) assegura que les decisions d'Elena "influeixen al servei i l’operativa policial" fins al punt d’exigir "un cap del cos submís i alineat amb el seu pensament".
  • El sindicat, un dels majoritaris del cos, denuncia que "s’ha utilitzat els Mossos políticament com a moneda de canvi" i que el conseller navega en una "perillosa deriva".

Tot i això:

  • Des del sindicat SAP-FEPOL, el majoritari al cos dels Mossos, el seu portaveu Toni Castejón ja es va manifestar contrari a la dimissió d'Elena: "Nosaltres no creiem que hagi de plegar el conseller. És un tema de gestió interna del cos amb gestió política, han de ser els polítics que decideixin", va dir en una entrevista el 20 d'octubre a TV3.
  • El sindicat SME va lamentar el dia de la destitució d'Estela la "pèssima imatge que des dels alts òrgans del departament s'està donant", però van demanar "coherència i estabilitat" a partir d'ara, en un comunicat emès.

D'on venim? La setmana passada la conselleria d'Interior va cessar els cap dels Mossos Josep Maria Estela després de les tensions existents entre el comissari i el departament d'Interior.

  • La destitució s'explicava pel pols que mantenia amb el seu número 2, Eduard Sallent, i per la feminització del cos.