Societat
Foto: | Eli Don / ACN
covid-19

22.000 famílies no es van poder acomiadar de difunts per la covid

Foto: | Eli Don / ACN

L'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfunca) ha indicat que més de 22.000 famílies no es van poder acomiadar dels seus difunts durant la crisi de la covid-19. 

Per què és important? A causa de la crisi de la covid i les restriccions sanitàries del moment, molts familiars no van poder enterrar dignament els seus difunts. Això ha provocat que el procés de dol sigui més difícil de gestionar. 

Què sabem? 

  • El  president de la patronal, Josep Maria Mons, ha considerat que per a totes aquestes famílies la festa de Tots Sants d'aquest any tindrà "un significat molt especial".
  • Asfuncat preveu que els volums d'assistència als cementiris catalans seran similars als que hi havia abans de la pandèmia.

En detall: "Aquests últims dies d'octubre ja hem detectat una afluència creixent de famílies als cementiris de Catalunya i s'espera recuperar el nombre de visitants que es va reduir en un 60% els anys de pandèmia", ha afegit Mons.

  • Segons l’empresa de serveis funeraris Àltima, després de dos anys alterats per les restriccions de la pandèmia l'empresa ha apuntat que el 2022 ja s'ha recuperat la normalitat als tanatoris i cementiris. 

Visió global: La incineració ha estat l'opció més demanada a les funeràries de Catalunya el 2021 amb un 52%, segons un informe que ha elaborat l'empresa de serveis funeraris Àltima.

  • Aquesta alternativa s'ha duplicat durant els darrers 15 anys, i concretament, respecte al 2020 ha augmentat un 3%.
Categoria: Societat
Etiqueta: Covid