Societat
Foto: | Europa Press
Vaga

Desconvocada in extremis la vaga de Ryanair

Foto: | Europa Press

Els treballadors de l'aerolínia Ryanair han desconvocat la vaga poques hores abans del seu inici, coincidint amb el pont de Tots Sants. El sindicat convocant havia cridat a vaga els treballadors de terra de Ryanair. 

Per què és important? La vaga de treballadors de Ryanair estava convocada en 22 aeroports espanyols del 28 d'octubre fins al gener de 2023.

  • Tres aeroports catalans es veien afectats: Barcelona, Girona i Reus. 

El motiu: El sindicat del sector aeri havia reivindicat en un comunicat la reactivació de la negociació d'un nou conveni col·lectiu, que ha estat "paralitzada des de 2020".

  • Segons ha explicat el sindicat, la decisió de desconvocar la vaga s'ha pres després de conèixer els serveis mínims del Ministeri de Transports, ja que "impossibilitava" als treballadors secundar la protesta.
  • El sindicat té previst impugnar els serveis mínims en els pròxims dies per "vulneració dels drets fonamentals". A més, qualifica l'actuació el Ministeri de Transports d'"absolutament lamentable".

En detall: Els treballadors estaven cridats a secundar la vaga de 24 hores des d'aquest divendres a l'1 de novembre, coincidint amb el pont de Tots Sants. 

  • S'havien de fer parades parcials tots els divendres, dissabtes i diumenges del mes de novembre: de 4:00 a 7:00, de 12:00 a 15:00 i de 21:00 a 23:00. 

Situació actual: La vaga que sí que segueix en peu és la dels treballadors de Vueling. 

  • La vaga de Vueling afectarà les vacances de Nadal i ponts de molts usuaris que agafen vols amb la companyia.

Previsions: El sindicat anuncia que "continuarà treballant" perquè es reprenguin les negociacions del primer conveni del personal de terra de la companyia amb l'objectiu de "regular i plasmar les condicions laborals" d'aquest col·lectiu davant la "incertesa dels pròxims mesos".

Categoria: Societat
Etiquetes: Barcelona Vaga