Societat
Foto: | Ricardo Rubio / Europa Press
Ciberatac

Telefònica recomana als usuaris canviar la clau del wifi després de patir un ciberatac

Foto: | Ricardo Rubio / Europa Press

L'empresa Telefònica ha patit un ciberatac a les dades de configuració de router d'un grup de clients de Movistar i O2. La multinacional recomana als usuaris afectats que canviïn la clau del wifi.

Per què és important? El robatori de dades pot comportar conseqüències perilloses pels clients. Els hackers poden connectar-se a la xarxa wifi gratuïtament i això fa que puguin accedir a més dispositius que estan connectats a la mateixa xarxa.

Què sabem? Telefònica ha detectat un "accés no autoritzat" en els seus sistemes de seguretat. No hi ha hagut robatori de dades personals, però si la clau que permetria accedir a la xarxa wifi dels usuaris en cas de trobar-se a prop del router.

  • No s'ha accedit a dades delicades com ara nom, adreça, facturació o dades bancàries
  • L'empresa està enviant un correu electrònic a tots els usuaris afectats explicant-los tot el que ha passat i recomanant que canviïn la clau del wifi per prevenir problemes.
  • En el comunicat proporcionen informació pels usuaris perquè sàpiguen com canviar la clau del router wifi.

Què diuen? Un portaveu de Telefònica ha assegurat que l'única manera que es pugui fer servir les xarxes afectades és "que aconsegueixin estar físicament a prop de la seva xarxa", un fet "difícil" perquè les dades "no estan vinculades al nom ni a cap dada del client."

Categoria: Societat