Societat
Foto: | ACN / Mar Martí
Violència masclista

Igualada, després de la violació: més policia i càmeres

Foto: | ACN / Mar Martí

La violació a una menor a Igualada, produïda avui fa un any, va consternar la capital de l'Anoia. En declaracions a Principal, fonts municipals asseguren que l'agressió sexual succeïda al polígon industrial de Les Comes ha portat l'Ajuntament a "apostar per un reforç en la seguretat per evitar que mai no pugui repetir-se".

Per què és important? Aquest és un cas més que exemplifica la vulnerabilitat de les dones a l'espai públic, concretament de nit i a l'entorn de l'oci nocturn. Els Mossos d'Esquadra han valorat aquesta agressió sexual com la més "terrible" que han investigat mai.

Situació actual: L'acusat, que es troba en presó provisional a l'espera de judici, va violar brutalment la noia, de 16 anys, quan aquesta anava cap a l'estació després de sortir d'una discoteca. Ella encara pateix seqüeles i l'advocat demanarà una condemna de 15 anys de presó.

A la pràctica: L'Ajuntament ha portat a terme algunes mesures i treballa en d'altres com a resposta als greus fets. Està desplegant un pla de millora del polígon de Les Comes que ja incloïa millores en seguretat abans que passés tot plegat; el pla, a 10 anys vista, està en tercera fase.

Més policia:

  • La proposta de pressupostos presentada per al 2023 augmenta la despesa en seguretat un 6%. Això servirà per ampliar la plantilla de Policia Local, amb més agents als carrers del municipi.
  • A més, entre el 2021 i el 2022, el consistori preveu haver incorporat 15 nous efectius al cos que dirigeix David Riba.
  • "Amb l’increment pressupostari per l’any vinent es consolidarà l’augment de presència i patrullatge a tots els barris de la ciutat", segons fonts municipals.

Més càmeres de seguretat: El govern municipal també ha instal·lat dues càmeres de videovigilància al polígon de Les Comes: una a l'accés des de l'entrada 555 de l'autovia i una altra entre els carrers de Gran Bretanya i d'Itàlia. Aquestes també serveixen per controlar el trànsit.

Tot i això: Fonts municipals insisteixen que "aquests fets van passar a Igualada com podrien haver passat, malauradament, a qualsevol altre municipi per la xacra de la violència masclista". De fet, cada 12 hores es denuncia una violació a Catalunya.

Per acabar: Policia Local i Mossos d'Esquadra han augmentat la seva presència a la zona d'oci nocturn aquesta nit de Tots Sants, tot fent un "corredor segur" que ha connectat els locals amb l'estació. Un operatiu que ja van posar en pràctica per Festa Major.

Categoria: Societat