Societat
Caganers
Foto: Caganers | ACN
Nadal

Els nous caganers d'aquest Nadal: Broncano, Meloni o Lewandowski

Caganers
Foto: Caganers | ACN

Per a molts catalans i catalanes la figura més destacada d'un pessebre és, sense cap mena de dubte, el caganer. En els darrers anys, els caganers han adoptat diferents formes convertint-se en els personatges més destacats de la societat. 

Situació actual: L'empresa gironina Caganer.com ha estrenat una quarantena de figuretes noves per aquest Nadal. Les noves incorporacions van des dels polítics que ocupen les planes dels diaris als futbolistes o cantants més actuals. Una de les més destacades és el caganer de David Broncano.

  • L'escultor de les figures, Marc Alòs, diu que aquest any ha estat molt "intens" políticament i per això destaquen les figures d'aquest àmbit.

Caganers polítics: Les principals novetats són les figures de la nova primera ministra italiana, Giorgia Meloni, i la del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo.

  • També s'ha fet caganers del canceller alemany, Olaf Sholz, i del primer ministre ucraïnès, Volodímir Zelenski.
  • L'escultor de l'empresa ha assegurat que encara estan elaborant la rèplica del caganer de Rishi Sunak, el primer ministre del Regne Unit que va ser escollit fa poc. I declara que mai van arribar a fer la rèplica de Liz Truss, a l'espera de veure si aguantava al capdavant de l'executiu britànic.

Canvi en la monarquia: En el Regne Unit també hi haurà un altre canvi, en aquest cas el de la figureta de Carles III, que ara passa a ser de príncep a rei i li han afegit una corona.

  • El caganer de la reina Elisabet II tenia molta sortida i ara confien que el nou monarca britànic agafi el relleu.

Esports: El nou fitxatge del Barça, Robert Lewandowski, també té un caganer, així com el davanter del Real Madrid, Karim Benzema. En aquest cas, han inclòs la pilota d'or en la figureta.

Música: Aquest any s'estrenen amb figureta els cantants Lady Gaga, Harry Style i el colombià Camilo. 

  • L'empresa també aposta per recuperar figures històriques i aquest any el públic podrà comprar la rèplica del compositor Wolfgang Amadeus Mozart.

Cultura: La ficció Stranger Things també arriba al món dels caganers amb la figura d'Eleven, la seva protagonista. 

  • El mag Gandalf d'El Senyor dels Anells' i El Hobbit o el superheroi Flash també tindran figuretes. L'empresa empordanesa estrena el ninot de Michelin, Popeye o Vegeta de 'Bola de Drac'.

Com funciona: Caganer.com ha anunciat que ja es poden comprar les noves figures a través de la seva pàgina web i a les botigues que té a Girona, Barcelona i Madrid. 

  • L'empresa compta amb 600 figures de caganers elaborades artesanalment, una a una. 
  • Els més venuts de la seva història continuen sent els de Barack Obama, Donald Trump, Carles Puigdemont i Leo Messi, a més del clàssic caganer amb barretina.
Categoria: Societat
Etiqueta: Cultura