Societat
Joaquim Benítez, exprofessor dels Maristes condemnat per abusos sexuals a menors
Foto: Joaquim Benítez, exprofessor dels Maristes condemnat per abusos sexuals a menors | Pol Solà / ACN
Tribunals

Confirmada la sentència d'abusos sexuals pel professor dels Maristes

Joaquim Benítez, exprofessor dels Maristes condemnat per abusos sexuals a menors
Foto: Joaquim Benítez, exprofessor dels Maristes condemnat per abusos sexuals a menors | Pol Solà / ACN

L'Audiència de Barcelona declara ferma la sentència de 21 anys i 9 mesos de presó a l'exprofessor dels Maristes per abusos sexuals a quatre menors. 

Per què és important? És una de les sentències del gran escàndol dels Maristes en què uns 17 mestres, la majoria membres d'una congregació religiosa, van ser denunciats, però els seus casos havien prescrit i no van ser jutjats.

  • L'exprofessor Joaquim Benítez va ser denunciat per una vintena d'alumnes, però només quatre casos encara no havien prescrit.

Context: Aprofitant la seva posició de professor d'Educació Física de l'escola Maristes va abusar d'almenys quatre menors en diverses ocasions.

  • Ho feia en una llitera que tenia en un despatx personal i convencia als alumnes que hi anessin amb l'excusa de fer-los un massatge davant de possibles lesions.

D'on venim? El Suprem va desestimar els recursos de la defensa i l'asseguradora condemnada com a responsable civil, i va condemnar a l'exprofessor Joaquim Benítez, sentència que ara confirma l'Audiència.

  • La ratificació del Suprem suposava tancar l'últim recurs possible.

I ara què? Les víctimes hauran de rebre indemnitzacions de 120.000 euros pels danys i perjudicis que aniran a càrrec de l'assegurança de l'escola, la responsable civil directa.

  • Benítez també queda inhabilitat per treballar com a docent durant 13 anys i 8 mesos i se li imposa una ordre d'allunyament de les víctimes.
Categoria: Societat