Societat
Mossos d'Esquadra

Trapero acusa Interior d'apartar-lo per fer informes: "Amb mi això no funciona"

L'excap dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero ha llançat diversos dards contra la cúpula de la conselleria d'Interior a qui acusat d'apartar-lo com a comissari en cap de la policia perquè fes "informes com una mena de vividor". 

Què sabem: Trapero s'ha expressat amb aquestes paraules aquest divendres al Parlament, concretament en una comissió que està elaborant un mecanisme per controlar i avaluar les actuacions policials.

Què ha dit? El major ha aprofitat la seva intervenció per carregar contra Interior després que intentessin "apartar-lo" de l'estructura de comandament un cop va ser destituït com a comissari en cap.

  • "En altres àmbits pot funcionar, però en la meva persona això no funciona". 
  • El policia ha explicat que havia de fer valdre els seus drets. "Vaig exigir que se m'havia de donar un lloc en l'estructura de comandament i aquí és on estic".
  • Actualment, Trapero és el cap de la Divisió d’Avaluació de Serveis (DAS).

Tot i això, des de la conselleria asseguren que "se li van fer diverses propostes fins que finalment va acceptar ser el cap de la DAS". També recorden que donat el seu rang de Major, "no pot dependre de l'estructura policial de la Prefectura, perquè no pot dependre d'algú amb menor rang que ell". 

A més: Trapero també a acusat a persones "sense responsabilitat orgànica ni càrrec públic" de controlar i dirigir el cos.

Per últim: L'excap de la policia ha explicat que "els funcionaris de la Generalitat de Catalunya hem de servir lleialment al Govern per a executar les directrius polítiques"

Tot i que, també ha afegit que sovint són els policies els que han d'intervenir per evitar les temptacions que poden tenir alguns polítics a l'hora d'"abraçar el partidisme" i "convertir la policia en un instrument en benefici d’uns pocs”, recordant, segons ell, “models pretèrits de policies polítiques i servils”.

Categoria: Societat