Societat
Peluixos
Foto: Peluixos
Successos

Desmantellen un taller de joguines il·legal a Lloret amb 90.000 articles falsificats

Peluixos
Foto: Peluixos

La Policia Nacional i la Policia Local de Lloret de Mar (Selva) han desmantellat un taller de joguines il·legal i han comissat més de 90.000 articles falsificats. 

Per què és important? Al taller il·legal s'hi acumulaven joguines, peluixos, tasses i altres objectes; tots ells, falsificats. Molts tenien peces petites, que suposaven risc per als infants.

Què sabem? Durant l'operatiu, els agents van detenir el responsable del taller, un home de 44 anys, a qui s'acusa d'un delicte contra la propietat industrial.

  • L'operatiu policial va culminar una investigació iniciada després es comprovés que el negoci no tenia cap mena de llicència d'activitat. 

Com funciona: Una part del local funcionava com a magatzem i a l'altra es transferien les impressions i etiquetes als productes. 

  • La primera estança servia com a magatzem, i a la segona, és on es muntaven les joguines i es transferien les imatges a diferents articles (per exemple, tasses, clauers o encenedors).
  • Els agents van trobar tres premses de transferència tèrmica, que servien per transferir les imatges de les diferents marques damunt la ceràmica o el plàstic. També es va localitzar etiquetes, adhesius, caixes i xapes metàl·liques.
  • Al magatzem, la policia va comissar fins a 90.013 joguines: peluixos, tasses i ninots (per exemple, de Disney, Doraemon o els Avengers).

En detall: Els agents van trobar una gran quantitat d'albarans, amb noms dels compradors, la quantitat de joguines i articles i el preu que n'havien abonat.

  • La Policia Nacional creu que, a més de funcionar com a taller il·legal, el local també servia per vendre i subministrar joguines i articles falsos a altres venedors.
Categoria: Societat