Societat
Gos
Foto: Gos
Tribunals

Prohibeixen a un home conviure amb animals després de maltractar i matar el seu gos

Gos
Foto: Gos

Un jutge ha prohibit a un home de Premià de Mar conviure amb animals o treballar en àmbits relacionats amb animals durant quatre anys per maltractar i matar el seu gos. 

Per què és important? Catalunya té una llei de protecció d'animals que té com a finalitat assolir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals, afavorint una responsabilitat més elevada i una conducta més cívica de la ciutadania en la defensa i la preservació dels animals. 

  • La llei considera els animals "éssers vivents dotats de sensibilitat física i psíquica, i també de moviment voluntari, els quals han de rebre el tracte que, atenent-ne bàsicament les necessitats etològiques, en procuri el benestar". 
  • També apunta que "ningú no ha de provocar sofriments o maltractaments als animals o causar-los estats d'ansietat o por".

El motiu: El jutge ha considerat l'home culpable d'un delicte de maltractament animal i de provocar la mort deliberada del seu gos. 

  • El jutjat diu que l'home va colpejar contundentment i repetidament el seu gos, que només tenia tres mesos. 
  • L'animal va acabar morint en un centre veterinari.
  • A l'home també se li ha establert una multa de 1.080 euros per un delicte de resistència a l'autoritat durant la seva detenció, el mes de febrer de 2020. 

Què sabem? La sentència recull també una pena de sis mesos pel delicte de maltractament animal, però suspèn la seva entrada a presó a canvi de no delinquir i estar a disposició del jutjat durant el mig any de pena. 

  • Aquesta és una sentència de conformitat en què les parts han arribat a un acord.
  • Per part de l'organització de defensa dels animals, FAADA, apunten que l'acord va ser acceptat per la seva part perquè en el judici, el tema podria haver acabat en absolució o en una rebaixa de la pena i de les inhabilitacions.
  • En canvi, s'ha pogut aconseguir la "màxima" pena d'inhabilitació per a la tinença i convivència d'animals.
Categoria: Societat