Societat
Familiars de la Marta del Castillo
Foto: Familiars de la Marta del Castillo | Europa Press
Investigació

La justícia arxiva la cerca del cos de Marta del Castillo

Familiars de la Marta del Castillo
Foto: Familiars de la Marta del Castillo | Europa Press

Dues actuacions de l'Audiència de Sevilla i del jutjat d'instrucció han paralitzat la cerca de les restes mortals de la jove sevillana Marta del Castell, que va desaparèixer en 2009.

Per què és important? La jove sevillana Marta del Castillo de 17 anys va desaparèixer i va ser assassinada el 2009. L'assassí, amic de la víctima, Miguel Carcaño va confessar l'assassinat i va estar condemnat a 21 anys i tres mesos de presó.

D'on venim? El cas de la Marta del Castillo va despertar molt d'interès mediàtic, ja que l'acusat i els còmplices no concretaven on estava el cos de la víctima.

  • Actualment, el cos de la jove continua desaparegut i el principal acusat, Miguel Carcaño, on es va trobar sang de la víctima a la seva jaqueta, ha donat fins a 7 versions dels fets.
  • El 2011 es van començar a jutjar els fets.

Què sabem? El Jutjat d'Instrucció número 4 al·lega falta de novetat en el cas de la Marta del Castillo i l'Audiència de Sevilla diu que s'ha passat el termini per a continuar investigant.

  • El Jutjat d'Instrucció número 4 ha arxivat la investigació dels mòbils de la víctima i de l'assassí Migel Carcaño, que tenia com a objectiu determinar el recorregut que va realitzar Carcaño per trobar per fi el cos de la víctima.
  • El jutge remet els documents enviats per les companyies telefòniques a un perit que ha de dur a terme un informe.
  • Per altra banda, l'Audiència de Sevilla ha desestimat un recurs d'apel·lació de la família de la víctima, per investigar el mòbil de Carcaño perquè s'ha complert el termini màxim per investigar sense que s'hagi sol·licitat una pròrroga a temps.

Per acabar: La família de la víctima va demanar poder analitzar els mòbils tant de la seva filla com de l'assassí. Un perit els va dir que la millora de la tecnologia podia permetre geolocalitzar els telèfons amb major precisió ara (13 anys després del crim), cosa que permetria trobar el cos de la víctima. Finalment, la Justícia ho impedirà

 

Categoria: Societat