Societat
L'excomissari José Manuel Villarejo després d'un reconeixement mèdic a l'Audiència Nacional aquest setembre
Foto: L'excomissari José Manuel Villarejo després d'un reconeixement mèdic a l'Audiència Nacional aquest setembre | Carlos Luján / Europa Press
Tribunals

Jutgen Villarejo per ordenar gravar el CNI investigant el 'petit Nicolás'

L'excomissari José Manuel Villarejo després d'un reconeixement mèdic a l'Audiència Nacional aquest setembre
Foto: L'excomissari José Manuel Villarejo després d'un reconeixement mèdic a l'Audiència Nacional aquest setembre | Carlos Luján / Europa Press

L'Audiència Provincial de Madrid celebra a les 10:00 del matí d'aquest dimarts 8 de novembre la primera sessió del judici contra el comissari jubilat José Manuel Villarejo.

Per què és important? El judici tindrà lloc mentre el comissari jubilat espera que l'Audiència Nacional dicti la sentència relativa a les tres peces del 'cas Tàndem' que es van jutjar entre octubre de 2021 i setembre de 2022.

  • S'enfronta a una petició de 83 anys de presó pels suposats delictes comesos en la realització dels projectes 'Iron', 'Land' i 'Pintor'.

Què sabem? A Villarejo se l'acusa d'ordenar gravar i difondre una reunió entre agents de la Policia Nacional i el centre Nacional d'intel·ligència (CNI) sobre la recerca relativa a Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com 'El Petit Nicolás'.

  • La Secció Setena de l'Audiència Provincial de Madrid jutjarà Villarejo; a la seva dona, Gemma Alcalá; i al periodista Carlos Mier.
  • La Fiscalia demana quatre anys de presó per Villarejo per presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets.

D'on venim? Els fets es remunten a una reunió celebrada el 20 d'octubre de 2014 entre el comissari de llavors cap de la Unitat d'Assumptes Interns Marcelino Martín Blas i uns agents del (CNI) als quals anava a informar sobre la recerca en curs sobre Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com 'El Petit Nicolás'.

  • Segons la Fiscalia, Villarejo va tenir coneixement de la convocatòria per a aquella reunió "i va planejar gravar la conversa" amb el propòsit de difondre-la posteriorment en 'Informació Sensible' i altres mitjans de comunicació.
  • El contingut de la reunió va ser gravat i posteriorment difós en aquest portal, del qual era titular Alcalá, i en el qual treballava Mier. La Fiscalia sosté que va ser la dona de Villarejo qui va ordenar al periodista gravar aquella trobada.

A parir d'ara: El 22 de novembre tindrà lloc l'interrogatori als investigats i l'endemà, 23, testificaran l'excap de la Unitat d'Assumptes Interns de la Policia Nacional Marcelino Martín Blas, l'ex director adjunt operatiu (DAO) del Cos Eugenio Pino i altres agents.

  • Segons el calendari, el tribunal escoltarà 'El Petit Nicolás' el 25 de novembre.
Categoria: Societat
Etiqueta: Tribunal Suprem