Societat
Foto: | Pexels
Xarxes

Un 12% dels adolescents andorrans envia contingut eròtic

Foto: | Pexels

Segons una enquesta d'Unicef Andorra, un 12% dels joves entre 10 i 18 anys d'Andorra admet haver enviat fotos o vídeos personals amb contingut eròtic pel mòbil.

Per què és important? Les noves tecnologies formen part de la vida dels adolescents. Tal com afirma la ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, les xarxes no marxaran de l'abast dels adolescents per la qual cosa, les dades permetran crear eines per treballar en els riscos vinculats al sexe i l'ús del telèfon mòbil.

Què sabem? Un total de 2.161 joves d'entre 10 i 18 anys han respost l'enquesta.

  • L'enquesta conclou que la meitat dels adolescents assegura haver rebut missatges amb contingut sexual i un 15,4% diu que algun adult els ha fet alguna proposta sexual per internet.
  • Més enllà de la pràctica del 'sexting', un 7,9% dels participants assegura haver estat víctima de xantatges amb l'amenaça de fer públiques imatges íntimes
  • Prop de la meitat dels enquestats assumeix haver visitat pàgines de contingut sexual, i un 14% pensa que pot haver estat víctima de ciberassetjament en algun moment de la seva vida.

A més: L'enquesta mostra una "relació directa entre la baixa supervisió parental, l'augment de les situacions de risc i la disminució de la salut emocional dels joves".

  • Els joves també asseguren que prop del 41% dels seus pares utilitzen el mòbil durant els àpats familiars.
  • L'enquesta també assenyala que el 90% dels adolescents tenen telèfon mòbil amb connexió a internet i que la majoria l'usen per treballar a l'escola i de manera lúdica.

En detall: Vilarrubla ha afirmat que l'objectiu principal de l'estudi era conèixer en profunditat els hàbits dels adolescents quant a l'ús d'internet, les xarxes socials i els videojocs per identificar possibles mals hàbits i pràctiques de risc.

Situació actual: Arran de les dades, els experts consideren que un 36,2% dels joves, especialment noies, pot estar fent un ús problemàtic d'internet.

  • Sobre els jocs i videojocs, constaten que un 60% dels joves fan ús setmanalment, amb una mitjana de 10 hores d'ús i, un de cada tres, hi destina diners.
Categoria: Societat
Etiquetes: Sexualitat Xarxes