Societat
Xarxes Socials

La policia investiga un estafador de l'amor de Girona

La Policia Nacional ha identificat un home que cometia estafes romàntiques a través de les xarxes socials. Formava part d'un grup internacional i s'encarregava de recollir els diners de les víctimes i entregar-los als membres de la banda. Era gironí.

Per què és important? L'home s'inventava un perfil a les xarxes socials i contactava amb les víctimes. Després de guanyar-se la seva confiança i obtenir les seves dades personals, els hi estafava milers d'euros.

Com ho feia? Una de les víctimes va denunciar que li havia estafat 20.000 euros. Havia conegut l'estafador a una xarxa social en què es feia passar per metge que treballava a l'estranger.

  • Després de mesos de converses en què havia establert una mena de relació a distància amb l'estafador, li va demanar si li podia enviar un paquet.
  • Ella va accedir i poc després va rebre una notificació d'una suposada empresa de transports que li demanava abonar 2.900 euros per despeses de duanes. Ella els va ingressar en un compte bancari que li van proporcionar.
  • Sis estafes més van precedir aquest primer engany.
  • Va arribar a enviar 23.000 euros a diferents comptes corrents.

El rol: El gironí, que la Policia Nacional ha aconseguit identificar, feia un paper d'intermediari en l'entramat internacional que cometia les estafes.

  • Obria comptes bancaris, o fins i tot donava el seu particular, perquè la víctima hi ingressés els diners.
  • Després els transferia a altres membres de la banda, jeràrquicament superiors dins l'organització. 

Què han dit? La Policia Nacional ha declarat que és "habitual" que les xarxes internacionals tinguin intermediaris per complicar el seguiment dels diners.

Categoria: Societat