Societat
Foto: | Pexels
Salut

Es dupliquen els trastorns alimentaris després del confinament

Foto: | Pexels

Investigadors de l'Institut per a la Recerca a l'Atenció Primària Jordi Gol han identificat en un estudi que la incidència dels trastorns de conducta alimentària han augmentat després de confinament per la pandèmia.

Per què és important? La pandèmia ha impactat en la salut mental dels adolescents i també ha estat el detonant de trastorns de la conducta alimentària. 

  • A Sant Joan de Déu, l'augment dels trastorns alimentaris ha estat del 60%, amb pacients més greus i més joves.

Què sabem? La incidència dels trastorns de conducta alimentària s'ha duplicat entre noies de 10 a 19 anys després del confinament per la pandèmia.

  • Han observat que la incidència dels diagnòstics de TCA va disminuir durant els primers mesos del confinament, però va augmentar de "manera substancial" del juliol del 2020 al desembre del 2021.
  • L'increment es va observar en tots els nivells socioeconòmics i va ser "especialment elevat" en noies d'entre 10 i 19 anys.

Què diuen? Pocs mesos després de l'inici del confinament, diverses veus del sistema educatiu i sanitari van alertar d'un augment dels TCA en adolescents i joves a Catalunya.

Al detall: Els autors de l'estudi han analitzat les dades d'atenció primària de més d'un milió de persones d'entre 10 i 24 anys.

  • Han calculat la incidència dels diagnòstics de TCA de manera mensual i l'han agrupat en tres períodes: abans del confinament, durant el confinament més estricte i després del confinament.
  • Es tracta del primer estudi que mostra, amb dades, l’efecte de la pandèmia de Covid-19 en els diagnòstics de TCA en adolescents i joves a Catalunya.

 

Categoria: Societat
Etiqueta: Salut