Societat
L'exprofessor, Joaquín Benítez, surt de l'Audiència de Barcelona
Foto: L'exprofessor, Joaquín Benítez, surt de l'Audiència de Barcelona | Laura Fíguls / ACN
Abusos sexuals

L'exprofessor dels Maristes condemnat per abusos sexuals, a presó en 10 dies

L'exprofessor, Joaquín Benítez, surt de l'Audiència de Barcelona
Foto: L'exprofessor, Joaquín Benítez, surt de l'Audiència de Barcelona | Laura Fíguls / ACN

L'exprofessor dels Maristes Joaquín Benítez ha comparegut davant l'Audiència de Barcelona, que li ha notificat que té 10 dies, a partir d'aquest dimarts, per ingressar a presó per abusos sexuals continuats a menors.

Per què és important? Tot i les peticions de fiscalia i acusacions perquè ingressés en un centre penitenciari immediatament, l'exprofessor condemnat ha estat sis anys en llibertat, des que es van fer públic els abusos, fins que la sentència ha estat ferma.

Què sabem? Bénitez ha d'ingressar a presó i complir condemna de 21 anys i 9 mesos per abusos sexuals continuats a quatre menors.

  • L'exprofessor va cometre els abusos pels quals se'l condemna quan era professor de l'escola dels Maristes Sants-Les Corts entre el 2006 i el 2009.
  • El Tribunal Suprem va ratificar a l'octubre la pena imposada i l'Audiència va confirmar a principis de novembre la fermesa de la sentència.

En profunditat: L'Audiència de Barcelona va condemnar Benítez el maig del 2019 a 21 anys i 9 mesos de presó per haver abusat sexualment de quatre alumnes menors d'edat.

  • El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va confirmar la sentència el 2020 i el Suprem, el passat octubre.
  • Aleshores, l'Audiència de Barcelona va declarar-la ferma i va iniciar-ne el procés d'execució

En detall: A la sortida, Manuel Barbero, el pare del primer alumne que va fer públic que Benítez havia abusat d'ell, l'ha instat a demanar perdó a totes les víctimes.

  • Barbero ha demanat als responsables polítics que investiguin a fons els abusos sexuals.
Categoria: Societat