Societat
Protesta de Tsunami a l'aeroport del Prat
Foto: Protesta de Tsunami a l'aeroport del Prat | Europa Press
Tsunami Democràtic

Primer condemnat pels aldarulls de Tsunami Democràtic a l’Aeroport

Protesta de Tsunami a l'aeroport del Prat
Foto: Protesta de Tsunami a l'aeroport del Prat | Europa Press

Un jove independentista ha acceptat tres anys i quatre mesos de presó (que se suspendran) per buidar un extintor davant dels Mossos d’Esquadra en els aldarulls a l’aeroport del Prat.

Per què és important? És la primera condemna a un manifestant de Tsunami Democràtic per les protestes a l’Aeroport del Prat després de la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O l'octubre del 2019.

Què sabem? El jove ha acceptat una condemna de 3 anys i 4 mesos de presó per un delicte de desordres públics i un d’atemptar contra l’autoritat en acceptar que va participar en la protesta amb aldarulls.

  • El condemnat ha acceptat els fets relatats en l’escrit.

D’on venim? Segons la fiscalia, el jove era al vestíbul de la T-1 juntament amb unes 200 persones que intentaven accedir a la terminal per paralitzar l’operativa de l’aeroport.

  • Agents de la Brimo dels Mossos van formar dues línies policials per controlar els manifestants que arribaven des del metro i els que arribaven des de la parada de l'Aerobús.
  • L'acusat era davant d'aquesta última línia policial i anava tapat amb un casc integral de moto.
  • Va agafar un extintor penjat en una columna del vestíbul i el va buidar dirigint-lo a la cara dels agents durant uns segons.
  • Després va llençar l'extintor cap als policies, i la bombona va caure entre les dues línies d'antiavalots.

Al detall: La fiscalia inicialment li demanava fins a nou anys de presó, petició que ha rebaixat a gairebé un terç, a més d'una multa de 1.400 euros i un curs de formació, cosa que la defensa ha acabat acceptant.

Categoria: Societat