Societat
Nadó
Foto: Nadó | Pexels
Salut

Creixen els casos de bronquiolitis en nadons i saturen les urgències

Nadó
Foto: Nadó | Pexels

Els casos de bronquiolitis, sobretot en infants de menys d’un any, omplen les urgències de pediatria.

Per què és important? La incidència d’infeccions és com la de fa 3 anys, però el nombre de malalts ha començat a pujar gairebé un mes abans.

Què sabem? Els casos estan saturant no només les urgències sinó també les UCIS pediàtriques.

  • Segons el Departament de Salut, ara mateix se situen en un nivell epidèmic moderat de bronquiolitis.

Què diuen? El conseller de Salut, Manel Balcells, ha afirmat aquest dimecres que el sistema de salut està “preparat” per atendre els casos de bronquiolitis infantil i ha assegurat que s'hi pot donar resposta "perfectament".

  • Segons Balcells, els hospitals i centres de salut estan en alerta i aplicant plans de contingència. "Com cada any sol passar, tots els recursos que calen es posen per atendre la canalla amb aquests símptomes", ha afegit.
  • També ha apuntat que encara no es pot parlar d'urgències saturades i que la "pressió" que hi ha ara és la "normal" quan hi ha una epidèmia del virus.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit que els preocupa com a Govern. 

  • "Sabem que preocupa moltíssimes famílies i ho veiem en el nostre entorn més immediat i per això des del Govern i Salut hi estem posant tota l'atenció", ha assenyalat.

Al detall: L’Hospital Sant Joan de Déu ha explicat a Rac1 que es troben en el pic d’una onada, amb les urgències molt plenes i que més de la meitat dels infants a l’UCI hi són per bronquiolitis.

  • A l’Hospital de Sant Pau, han hagut d'obrir sis llits nous a semicrítics, i en podrien ser dos més, i han reforçat el personal.

A la pràctica: La bronquiolitis és una infecció respiratòria freqüent entre els infants menors de dos anys.

  • Salut recomana que si l’infant respira ràpid, ha de fer molt d’esforç per respirar, està endormiscat o rebutja els aliments, entre d’altres, s’ha de requerir atenció mèdica urgent.
Categoria: Societat
Etiqueta: Salut