Societat
Rebaixes i ofertes a internet pel Cyber Monday
Foto: Rebaixes i ofertes a internet pel Cyber Monday
Comerç

Després del Black Friday, arriba el Cyber Monday: Què és?

Rebaixes i ofertes a internet pel Cyber Monday
Foto: Rebaixes i ofertes a internet pel Cyber Monday

Després de les rebaixes del Black Friday, aquest dilluns arriba el Cyber Monday. 

Per què és important? El passat divendres, i durant aquest cap de setmana, s'ha celebrat el Black Friday. Es pot considerar el dia que es dona el tret de sortida a la campanya nadalenca del comerç: comencen oficialment els descomptes i les ofertes. 

El motiu: El Cyber Monday se celebra el dilluns següent al cap de setmana del Black Friday. És un dia on els descomptes es fan a través de la xarxa, és a dir, es vol fomentar les compres en línia. 

  • En definitiva, és una nova oportunitat per trobar els productes rebaixats o amb oferta a través d'internet. 

Visió global: Si s'agafa la referència les festivitats americanes, el Cyber Monday se celebra el següent dilluns del Dia d'Acció de Gràcies i després de finalitzar el Black Friday. 

D'on venim: La nova tradició se celebra des del 2005, i històricament només oferia descomptes en productes tecnològics. Però en les últimes edicions, els descomptes es fan a tota classe de productes: joguines, productes per la casa, roba, etc.

Situació actual: Segons el comparador de preus Idealo, quatre de cada deu consumidors espanyols no comprarà res durant la campanya del Black Friday.

  • El motiu és l'alta inflació que pateix la zona euro. Actualment, arribant a una xifra del 10,6% en el mes d'octubre.
  • Les botigues de Barcelona obriran cada diumenge fins a finalitzar Nadal. El Black Friday i el Cyber Monday es converteix en el primer dia de la campanya de Nadal. 
Categoria: Societat
Etiquetes: Economia Nadal Consum