Societat
Cartell que es va difondre per a buscar les noies
Foto: Cartell que es va difondre per a buscar les noies | Europa Press
Crims

Cas Alcàsser: el jutge ordena noves anàlisis

Cartell que es va difondre per a buscar les noies
Foto: Cartell que es va difondre per a buscar les noies | Europa Press

El Jutjat d'Instrucció número 6 d'Alzira, que dirigeix la recerca de la peça separada del cas Alcàsser que encara és oberta, ha ordenat realitzar noves anàlisis de la moqueta amb què van ser embolicades les tres noies.

Per què és important? Aquest és un dels crims més mediàtics de la història recent d'Espanya. La nit del 13 de novembre de 1992, en aquest municipi valencià, la Míriam, la Toñi i la Desiré van ser segrestades, violades, torturades i assassinades; tenien entre 14 i 15 anys.

Què sabem?

  • L'Associació Laxshmi, acusació popular del cas, ha sol·licitat noves anàlisis per poder tractar-les amb noves tècniques avançades que permetin donar altres resultats.
  • L'instructor demana a la Guàrdia Civil que remeti al jutjat les restes de la moqueta perquè l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses de Madrid faci una anàlisi.
  • L'Associació Laxshmi ja va demanar aquesta anàlisi, però no es va poder realitzar perquè no s'havien localitzat les restes de la moqueta.

A més: El jutge també ha autoritzat l'anàlisi d'un tros de paper mullat que es va trobar en la fossa i sobre el que ja es van practicar unes anàlisis que van resultar infructuoses.

  • L'acusació popular ha presentat uns informes en els quals es descriuen altres tècniques modernes per desxifrar si existeix algun tipus de tipografia que es pugui veure en aquest paper.
  • Fonts de Laxshmi han explicat que se sospita que pugui ser un bitllet de bus o una entrada.

Què diu? L'Associació Laxshmi ha demanat al jutjat que porta la investigació que doni un impuls processal a les proves acordades i encara pendents de resultats que estan dirigides a la recerca d'evidències de sang, semen o ADN.

D'on venim? La nit del 13 de novembre de 1992 a Alcàsser van ser segrestades, violades, torturades i assassinades la Míriam, la Toñi i la Desiré.

  • Les joves tenien entre 14 i 15 anys i van sortir de nit cap a una discoteca quan van desaparèixer.
  • Els seus cossos es van trobar el 27 de gener de 1993.
  • Els jutges de l'Audiència Provincial de València van considerar que les tres nenes van ser segrestades per Miguel Ricart, un altre home que no va ser detingut (Anglés), i possiblement per alguna altra persona.
  • El crim es va jutjar el 1997 amb el Ricart com a únic processat i va ser condemnat a 170 anys de presó.

Situació actual: La investigació judicial sobre el succés està completament esgotada, tot i que queda oberta una peça dedicada exclusivament a la localització d'Anglés. 

Categoria: Societat
Etiquetes: Tribunals Crim