Societat
Treballadors de l'hospital d'Olot durant una protesta
Foto: Treballadors de l'hospital d'Olot durant una protesta | Gemma Tubert / ACN
VAGA METGES

Salut diu que és "intolerable" que un metge tingui fins a 70 pacients en agenda

Treballadors de l'hospital d'Olot durant una protesta
Foto: Treballadors de l'hospital d'Olot durant una protesta | Gemma Tubert / ACN

El subdirector de CatSalut, Alfred Garcia, ha qualificat d'"intolerable" que un metge tingui una llisa d'espera de 70 pacients. En una entrevista a TV3 ha assegurat que s'abordaran aquestes situacions que "no són un fet generalitzat".

Per què és important? Ha dit que des de Salut no aproven aquesta realitat i que comparteixen les reclamacions dels metges. 

  • Preveu que les negociacions en curs permetin millorar els salaris i les condicions laborals dels professionals de la salut en pro de l'estabilització.

D'on venim? Metges de Catalunya, sindicat majoritari del personal mèdic, va anunciar una vaga de facultatius de la sanitat pública per als dies 25 i 26 de gener.

  • Consideren que la situació actual és "insostenible" per la "sobrecàrrega assistencial, la falta de metges i la precarietat de les condicions laborals dels professionals".

Què han dit? El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha reclamat "estabilitat" i un "gran consens polític" i ha alertat que només amb diners no se solucionarà el problema.

  • Garcia no ha negat que hi ha una manca de professionals, però ha dit que la solució no es pot torbar a curt termini i que no serà fàcil. 
  • També ha reconegut la importància d'equiparar els sous als de països veïns. Cal "un procés de convergència progressiu".
  • Ha reconegut que Catalunya necessita un sistema sanitari "més fort i més atractiu".

Previsions: El secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, ha lamentat en declaracions a RAC1 que Salut no s'ha posat en contacte amb ells tot i l'anunci de la convocatòria de vaga.

Categoria: Societat