Societat
Una professora ensenyant a alumnes
Foto: Una professora ensenyant a alumnes | Marta Fernández / Europa Press
Educació sexual

Un grup cristià vol suspendre un programa d'educació sexual de la Generalitat

Una professora ensenyant a alumnes
Foto: Una professora ensenyant a alumnes | Marta Fernández / Europa Press

L'associació Abogados Cristianos ha demanat a la justícia la suspensió del programa d'educació sexual de la Generalitat Coeduca't. 

El motiu: El grup cristià qualifica el programa d'una "aberració" en considerar que "tracta de corrompre els nens i destruir la seva infància". 

Què diuen: L'associació ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la suspensió cautelaríssima del programa a l'entendre que la seva vigència causa "perjudicis d'impossible reparació als drets fonamentals de pares i alumnes". 

  • El recurs presentat recull alguns dels materials del programa i el considera com una "imposició d'una visió ideològica de gènere, acientífica i no compartida amb el conjunt de la societat". 

Per la seva banda, el Departament d'Educació ressalta la necessitat i la importància del programa Coeduca't perquè "les violències masclistes es comencen a prevenir des de la infància amb programes com aquest". 

  • Educació ha destacat que l'objectiu del Govern de la Generalitat és treballar per un model de sistema educatiu "inclusiu, que incorpori la igualtat de gènere i la coeducació per contribuir a la millora de la societat". 
  • Fons del departament insisteixen en la necessitat d'una educació en la qual no hi hagi "discriminació per raó de gènere" i afegeixen de la rellevància "d'eines per desenvolupar unes relacions afectives i sexuals". 

En detall: El programa va entrar durant el curs 2019-2020 i tenia la fi "d'ajudar els centres educatius a potenciar i visibilitzar la perspectiva de gènere, la coeducació i l'educació afectivosexual". 

  • Pots consultar més informació sobre Coeduca't aquí

Qui són Abogados Cristianos? La Fundación Española de Abogados Cristianos es descriu com una fundació civil d'àmbit espanyol que defensa en l'àmbit jurídic els valors inspirats en el cristianisme. 

  • Els seus objectius es troba la defensa jurídica "de la llibertat religiosa, de la vida, la família i de tots els ciutadans que veuen lesionats els seus drets i llibertat per raó de fe".