Societat
Membres d'Arran davant la seu del PP
Foto: Membres d'Arran davant la seu del PP | Europa Press
Tribunals

Absolts els militants d'Arran que van protestar davant la seu del PP

Membres d'Arran davant la seu del PP
Foto: Membres d'Arran davant la seu del PP | Europa Press

Els sis membres d'Arran acusats de desordres públics, violació de local i danys durant una protesta a la seu del Partit Popular de Barcelona el març de 2017 han quedat absolts pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Per què és important? Els joves van declarar que estaven al carrer quan van passar els fets i que diverses persones van entrar a la seu i hi van penjar cartells i enganxar etiquetes.

  • Van assegurar que es tractava d'un acte de protesta en favor del referèndum a Catalunya.

D'on venim? El PP va presentar una acusació particular en què demanava penes de presó i, més endavant, la va retirar.

  • La Fiscalia, per contra, la va mantenir, per un delicte de desordres públics, i reclamava una multa de 36.000 euros.

La situació actual: El tribunal considera que no hi ha delicte de desordres públic i, per això, ha optat per no condemnar els acusats.

Els fets: L'organització juvenil de l'esquerra independentista, Arran, va organitzar el 27 de març de 2017 una acció a la seu del Partit Popular al carrer Urgell de Barcelona. Hi van entrar i penjar cartells, també van cridar consignes independentistes.

El judici: Al febrer d'aquest 2022, coincidint amb l'inici del judici, els membres d'Arran van tornar a la seu del PP per criticar el que van assegurar que era una "persecució judicial" i 'un "judici polític".

  • En aquesta ocasió no van entrar a l'edifici, es van quedar a la porta i van empaperar els vidres amb cartells i etiquetes.
Categoria: Societat