Societat
Judicial

El paper de Jaume Giró en el cas de corrupció de la productora Triacom

Els Mossos d'Esquadra investiguen diferents contractes i pagaments efectuats entre 2009 i 2011 per Ibex Telefónica, Gas Natural i Repsol, a la productora audiovisual catalana Triacom, implicada en el suposat finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). L'exconseller d'Economia Jaume Giró seria un dels objectius de la investigació pel seu paper quan era vicepresident de la Fundació Repsol.

Què sabem? El jutge Santiago Pedraz de l'Audiència Nacional investiga tres informes dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil, segons avança aquest divendres El Periódico.

  • Giró hauria firmat un dels convenis sospitosos de la Fundació Repsol el 2009 quan treballava en aquesta entitat.
  • Els investigadors tenen sobre la taula una sèrie d'operacions econòmiques efectuades els anys previs al procés independentista entre la productora Triacom, aleshores dirigida per l'exgerent de TV3 Oriol Carbó i Telefónica, Gas Natural i Repsol.
  • També s'investiga una concessió de la Generalitat en forma de crèdits i ajudes a la productora.

D'on venim? Abans d'aquesta investigació, el jutge José de la Mata va instruir el cas del 3% sobre el suposat pagament de comissions a Convergència Democràtica a canvi d'adjudicacions de serveis i obres, una causa que encara està pendent de judici. 

  • Aquestes indagacions van motivar obrir una peça separada sobre Triacom, a la que considera un altre via per canalitzar els fons cap a CDC.

A més: L'empresari David Madí, exalt càrrec de Convergència figura com un dels protagonistes principals de la investigació. Va ser mà dreta d'Artur Mas quan es van realitzar els contractes i pagaments sota sospita.

Categoria: Societat