Societat
Un agent de la Policia Nacional
Foto: Un agent de la Policia Nacional | Europa Press
Estafes

Estafadors en benzineres: captació de sense sostre i un botí de 250.000 euros

Un agent de la Policia Nacional
Foto: Un agent de la Policia Nacional | Europa Press

Una organització criminal d'estafadors professionals captava persones sense llar o amb necessitats econòmiques per estafar milers d'euros en benzineres de Catalunya, País Valencià i Tenerife. La Policia Nacional ha desarticulat la banda després de la detenció de 26 persones. 

Què sabem? Els arrestats oferien benzina a camioners a un preu molt econòmic, cobraven en efectiu i pagaven el combustible amb targetes de crèdit.

  • Captaven rodamons i posaven el seu nom a les targetes bancàries. 
  • Es feien passar per professionals autònoms del sector del transport i obrien una línia de crèdit. 
  • Els investigadors calculen que gràcies a aquest modus operandi van estafar més de 250.000 euros.

Al detall: La investigació es remunta a mitjans de 2021, quan els agents coneixen que s'estaven portant a terme càrrecs que no s'abonaven.

  • Els policies van descobrir que els líders de la trama havien creat una estructura piramidal que pagava uns diners a persones en situació de vulnerabilitat a canvi d'una petita quantitat de diners, situaven com a autònoms i demanaven el seu nom per incorporar-lo a les targetes.

A més: Durant l'operatiu, els agents van registrar 10 domicilis i van intervenir 97 targetes de crèdit, diversos contractes, telèfons i documentació. S'han comptat més de 550 operacions fetes per la banda en un període de temps curt.

Per últim: Els membres d'aquesta banda estan acusats de pertinença a grup criminal, estafa, usurpació d'identitat i falsedat documental.

Categoria: Societat