Societat
Albert Deprius
Foto: Albert Deprius | Pere Francesch / ACN
Abusos

Llibertat provisional per al tenor Albert Deprius, denunciat per abusos sexuals

Albert Deprius
Foto: Albert Deprius | Pere Francesch / ACN

La jutgessa ha deixat en llibertat provisional Albert Deprius, el tenor detingut a Calella per una denúncia recent per presumptes abusos sexuals a una menor.

Per què és important? Els fets esquitxen qui va ser director i professor de l'escola de música del municipi i afecten diverses víctimes, ja que existeixen altres denúncies prèvies. A més, Deprius ha actuat arreu del món i ha treballat al Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música i l’Auditori de Barcelona.

Què sabem? Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya aquest 13 de desembre:

  • Deprius no es podrà acostar a menys de 500 metres de l'afectada ni podrà comunicar-se amb ella, ha decretat la magistrada.
  • Haurà de comparèixer de forma periòdica als jutjats.
  • Està acusat d'un presumpte delicte continuat d'abusos.

El més nou: A més de les mesures provisionals decretades, l'Ajuntament de Calella ha anunciat que es personarà com acusació particular en el cas per donar empara a les persones afectades.

En profunditat: Segons ha informat el diari 'Ara', el tenor va abusar sexualment de la noia durant anys, quan ella tenia 14 anys i era alumna seva.

  • L'abús va tenir lloc entre els anys 2010 i 2014. Els fets van començar amb una videotrucada i converses amb alt contingut sexual. 
  • A més, el detingut utilitzava les xarxes socials per apropar-se a noies joves i mantenir converses pujades de to.
  • Deprius va reconèixer que havia actuat així amb altres noies i que això li havia estat a punt de costar el matrimoni.

Background: El tenor ja va estar detingut per una altra denúncia al juliol, per un cas que ja està al jutjat. Una noia de 19 anys que va estar col·laborant en una obra de Deprius i de la qual també presumptament va abusar sexualment.

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.

Categoria: Societat