Societat
Dos detinguts acusats de diversos robatoris violents a establiments comercials de Barcelona
Foto: Dos detinguts acusats de diversos robatoris violents a establiments comercials de Barcelona | ACN
SUCCESSOS

Ingressen a presó per més de 40 robatoris amb violència a Barcelona

Dos detinguts acusats de diversos robatoris violents a establiments comercials de Barcelona
Foto: Dos detinguts acusats de diversos robatoris violents a establiments comercials de Barcelona | ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de 37 anys com a presumptes autors de diversos robatoris violents a establiments comercials a Barcelona, comesos durant l'últim mes. 

  • En un dels fets, els lladres van agredir clients i treballadors, i van obligar-los a tancar-se en el magatzem de l'establiment.

Per què és important? Els dos arrestats, que aglutinen més d'una quarantena de detencions per fets similars, han ingressat a presó.

D'on venim? Els detinguts s'afegeixen a un altre home de 28 anys que va ser arrestat a mitjan novembre acusat de participar en un robatori. En el seu cas, va quedar en llibertat amb càrrecs.

Què sabem? La investigació es va iniciar quan els agents van tenir coneixement d'un robatori amb violència a un establiment de telefonia de Sant Martí, el 18 de novembre.

  • En aquell fet, segons expliquen els Mossos, van actuar dos lladres que duien posats cascs per amagar la cara, i van accedir al comerç amb una arma de foc i una de blanca.
  • Van obligar a les persones que estaven dins de l'establiment a tancar-se al magatzem i fins i tot van arrossegar una de les víctimes per terra.
  • És en aquesta actuació que els Mossos van detenir una tercera persona per la seva presumpta implicació en els fets.
  • Segons la policia, aquest es dedicava a alertar quan era el moment idoni per actuar als seus companys per telèfon. Els dos assaltants van fugir del lloc.

En profunditat: Arran d'aquest fet, un equip conjunt d'investigadors de diverses comissaries va identificar la identitat dels assaltants i van iniciar un seguiment policial.

  • El 13 de desembre, els agents els van detenir 'in fraganti' després de cometre un nou robatori violent en un altres establiment de telefonia, en aquest cas a Gràcia.
  • En aquest cas, també es van ocultar el rostre i van fer ús de la violència amb armes blanques. En l'escorcoll, els agents els van intervenir aquestes armes i una desena de mòbils, tauletes, auriculars i altres aparells electrònics.
  • Els agents van localitzar diversos telèfons mòbils relacionats amb els robatoris en un lloc on els Mossos tenien indicis que els arrestats feien servir per emmagatzemar els efectes sostrets.

Què esperar? Els investigadors no descarten que els detinguts estiguin relacionats amb altres fets delictius.