Societat
Gent fent cua per comprar la loteria
Foto: Gent fent cua per comprar la loteria | Álex Zea / Europa Press
Loteria

Nadal i Loteria: Què has de fer si et toca la 'Grossa'?

Gent fent cua per comprar la loteria
Foto: Gent fent cua per comprar la loteria | Álex Zea / Europa Press

Els guanyadors del Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal solen festejar la 'Grossa' destapant una innombrable quantitat d'ampolles de xampany i fent les típiques fotografies en llocs de treball, bars i administracions que els van portar la sort.

Per què és important? Es recomana gestionar bé el premi i assessorar-te d'experts.

Què sabem? Els premis del sorteig extraordinari de la Loteria de Nadal d'import inferior o igual a 40.000 euros no estaran subjectes al gravamen especial sobre els premis de determinades loteries, després dels nous límits que va fixar la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat del 2018.

  • D'aquesta manera, els agraciats amb la 'Grossa', que reparteix 400.000 euros per dècim premiat, hauran de 'compartir' amb Hisenda 79.500 euros.
  • Els receptors del segon premi (125.000 euros per dècim) cediran 24.500 euros i els guanyadors del tercer premi (50.000 euros per dècim), un total de 9.500 euros.

Què fer amb el premi? En aquest punt l'habitual és tapar els "forats" de la nostra economia. En canvi, per a decisions de major quantia és necessari plantejar-se quina és la situació personal de cadascun.

  • Contractar un pla de pensions és una opció que dependrà també de la nostra situació personal (edat, situació laboral, etc) i, a més, cal tenir en compte que existeix un límit per desgravar aquest tipus d'inversions.
  • Aquesta reducció sobre la base imposable de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) té un límit de 10.000 euros en els Pressupostos de 2022, 8.500 al pla d'empresa i 1.500 al privat, si en tenim contractat un.

A més: Totes aquestes opcions, i altres com liquidar totalment la nostra hipoteca, és recomanable consultar-les amb un assessor legal i fiscal o amb la nostra entitat bancària perquè ens aconsellin i ens ajudin a gestionar correctament el premi per a evitar futurs disgustos.

Categoria: Societat
Etiqueta: Loteria