Societat
La macrodiscoteca Waka a Sabadell
Foto: La macrodiscoteca Waka a Sabadell | Waka
Discoteca

El noi del vídeo sexual del Waka també denuncia la difusió de les imatges

La macrodiscoteca Waka a Sabadell
Foto: La macrodiscoteca Waka a Sabadell | Waka

El noi a qui una menor li fa una fel·lació a la discoteca Waka (Sant Quirze del Vallès) també ha denunciat la difusió de les imatges, igual que la noia que apareix en les imatges

Per què és important? La discoteca Waka ja acumulava desenes de denúncies per agressions a clients, episodis racistes i agressions sexuals.

  • L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va demanar al Govern que es tanqués la discoteca. A més, reconeix que se sent "indefens" per "l'activitat insegura i problemàtica" del local. 

Què sabem? El protagonista del vídeo sexual on apareix una menor fent-li una fel·lació al mig de la discoteca Waka també ha denunciat als Mossos d'Esquadra la difusió de les imatges. 

  • Ho ha avançat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que ha afirmat que els Mossos estan actuant amb "diligència i rapidesa" a les ordres de l'autoritat judicial i la fiscalia per esclarir els fets. 
  • El conseller també ha indicat que han reclamat a Twitter i la resta de plataformes que han difós el contingut que el retirin de forma immediata en considerar que són imatges de “sexe explícit” per part d'una menor i que podrien qualificar-se com a "pornografia infantil".

Què diu: Elena ha lamentat els fets i ha demanat un exercidi de "reflexió" per "preservar al màxim" la identitat de la menor i evitar una "nova victimització". 

  • Ha explicat que la conselleria i la policia catalana han posat a disposició de la noia els grups de suport del cos, en coordinació amb el departament d'Igualtat i Feminsimes. 
  • “Estem actuant i actuarem amb diligència i rapidesa a les ordres de l’autoritat judicial i la fiscalia per esbrinar els fets i cercar les responsabilitats del fet, de la gravació i de la seva difusió”, ha apuntat.

Previsions: El titulat d'Interior també ha assegurat que caldrà avaluar quines possibles responsabilitats haurà d’assumir la discoteca Waka, ja que la festa en què es van produir els fets era per a majors de 16 anys i “exigia i obligava una sèrie de responsabilitats per part del mateix equipament”, ha insistit.

  • Elena ha recordat que qui té la potestat de concedir o retirar llicències és l'Ajuntament del municipi. 

D'on venim: El passat mes de setembre, Inspecció de Treball va sancionar amb 152.174 euros la polèmica discoteca Waka per tenir porters treballant sense contractes.