Societat
Un home compra loteria en una Administració de Loterías y Apuestas del Estado
Foto: Un home compra loteria en una Administració de Loterías y Apuestas del Estado | Europa Press
LOTERIA

Un veí d'Alcarràs encerta La Primitiva i guanya més de 14 milions d'euros

Un home compra loteria en una Administració de Loterías y Apuestas del Estado
Foto: Un home compra loteria en una Administració de Loterías y Apuestas del Estado | Europa Press

El propietari d'un bitllet segellat a Alcarràs (Lleida) rebrà 14.217.873,88 euros per un premi de Primera Categoria en el sorteig del 'Gordo' de la Primitiva celebrat aquest diumenge, segons ha informat Loterías y Apuestas del Estado.

Per què és important? Es tracta de l'única persona que ha encertat el premi en la primera categoria, per tant, l'única persona que s'endurà la xifra estratosfèrica de més de 14 milions d'euros.

Context: El poble d'Alcarràs ha augmentat molt considerablement la seva popularitat durant el 2022 gràcies a la segona pel·lícula de Carla Simón, guanyadora de la Berlinale i producció molt aclamada per la crítica cinematogràfica d'arreu del món.

Què sabem? El bitllet milionari ha estat validat en l'Administració de Loteries número 1 d'Alcarràs, situada a Bassa, 4.

  • La combinació guanyadora del sorteig celebrat aquest diumenge ha estat formada pels números 5, 20, 31, 35 i 50. El número clau (reintegrament) és el 9.
  • Com que no existeixen bitllets d'encertants de segona categoria (5+0), l'import destinat a premis d'aquesta passa a incrementar el destinat a la immediata inferior (4+1).
  • En el sorteig d'aquest diumenge no hi ha encertants de segona categoria, però sí de tercera. En concret, 21 afortunats que s'embutxaquen cadascun un total de 9.946,67 euros.

Què esperar? En el sorteig de La Grossa de la Primitiva del pròxim diumenge es posarà en joc un fons garantit de 5 milions d'euros.

Background: Alcarràs és un municipi de Lleida situat a la comarca del Segrià, amb una població de 9.637 habitants (2022).

  • L'any 2022 el municipi va saltar a la fama per la pel·lícula Alcarràs, de Carla Simón, que va guanyar l'Os d'Or a la 72a edició de la Berlinale i es va convertir en la primera pel·lícula en català a rebre aquest guardó.
  • També va ser candidata per representar Espanya als Òscars, tot i que finalment no hi anirà.
  • La pel·lícula es va filmar al municipi, amb intèrprets ponentins no professionals, del mateix poble o de poblacions veïnes, com a actors.

 

Categoria: Societat
Etiqueta: Loteria