Societat
El dron de Sant Feliu de Guíxols
Foto: El dron de Sant Feliu de Guíxols | ACN
Policia

Un dron per vigilar les plantacions de marihuana a Sant Feliu de Guíxols

El dron de Sant Feliu de Guíxols
Foto: El dron de Sant Feliu de Guíxols | ACN

Sant Feliu de Guíxols ja té el seu dron policial. El dispositiu compta amb una càmera tèrmica i altaveu, i està pensat per combatre la delinqüència i assistir en serveis d'emergències, grans concerts i esdeveniments. 

Què diuen? "L'objectiu és augmentar la seguretat ciutadana oferint suport a la policia", ha explicat l'alcalde Carles Motas.

A la pràctica: El dispositiu pot volar a una velocitat màxima de 80 km/h en línia recta i pot proporcionar una imatge nítida des d'uns 200 metres de distància. Això permet als agents identificar individus, evitar que animals salvatges puguin fer destrosses (com el porc senglar) o, fins i tot, llegir matrícules.

  • L'aparell, que ha costat 18.150 euros, ja s'ha estrenat en un incendi a la ciutat. 
  • També pot resultar útil a l'hora de detectar plantacions de marihuana des de l'aire.
  • El dron pot seguir un vehicle sospitós i porta incorporat un paracaigudes, obligatori per fer vols dins el nucli urbà del municipi. 
  • Té una funció d'aterratge d'emergència, per si el motor d'una de les seves quatre hèlices deixa de funcionar, i té sensors òptics i infrarojos, que fan que esquivi obstacles de forma autònoma.

A més, el dron duu també un altaveu que facilitarà a la policia la comunicació amb la població. Serà útil, per exemple, en el cas de rescats o bé per llançar advertències i ordres des de l'aire.

  • Els missatges poden avisar a persones víctimes d'un accident informant que s'ha activat l'operatiu de rescat o es pot dirigir a delinqüents perquè s'aturin, o també a embarcacions.

Què diuen? El cap de la policia local, Marc Peña, afirma que el dron suposa "fer un pas endavant a nivell tecnològic per millorar la seguretat" i que l'objectiu futur és "formar més agents perquè s'incorporin a aquesta unitat".

Categoria: Societat
Etiquetes: Girona Marihuana