Societat
Dani Alves ha ingressat aquest divendres a la tarda a la presó per a preventius de Brians 1.
Foto: Dani Alves ha ingressat aquest divendres a la tarda a la presó per a preventius de Brians 1. | Europa Press
Violació

El club mexicà de Dani Alves trenca el seu contracte arran de l'empresonament

Dani Alves ha ingressat aquest divendres a la tarda a la presó per a preventius de Brians 1.
Foto: Dani Alves ha ingressat aquest divendres a la tarda a la presó per a preventius de Brians 1. | Europa Press

Els Pumas, el club mexicà de Dani Alves, ha trencat el seu contracte arran del seu empresonament per una presumpta violació.

Per què és important? Dani Alves ha ingressat aquest divendres a la tarda a la presó per a preventius de Brians 1. El futbolista ha entrat a presó després que la magistrada del jutjat d'instrucció número 15 de Barcelona hagi ordenat la mesura en el marc de la investigació a l'exfutbolista del Barça per presumpta agressió sexual. 

Què diu la Lliga i el club?

  • Pumas, el seu actual club, ja va informar que "executarà accions i sancions contundents, segons es troba establert en el contracte laboral que té l'esportista, així com apareix en el Reglament Intern de Treball".
  • Per la seva banda, la Lliga mexicana ha dit en un comunicat que està "pendent del cas i de la situació legal del jugador per a determinar la seva situació a la Lliga".
  • "El club ha pres la decisió de rescindir el contracte amb causes justificades", ha explicat.

A més: La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha afirmat en una piulada a Twitter que "ser ric i famós ja no dona cap mena d'impunitat per exercir violència sexual". 

  • "Aquest cas demostra també que la implementació adequada dels protocols contra els assetjaments i les agressions sexuals en els espais d'oci és cabdal", ha afegit la membre del govern català.

Al detall: El jutjat d’instrucció número 15 de Barcelona ha acordat presó provisional sense fiança per a l’exjugador del Barça Dani Alves per una agressió sexual a una dona en una discoteca de Barcelona. 

  • La fiscalia havia reclamat la mesura.
  • Alves ha declarat a primera hora d’aquest divendres davant dels Mossos d’Esquadra a la comissaria de Les Corts i després la policia l’ha portat a la Ciutat de la Justícia, on ha passat a disposició judicial.

Context: Una dona va denunciar Alves per agressió sexual a la discoteca Sutton de Barcelona.

  • Els fets haurien passat la nit del 30 de desembre.
  • La víctima va avisar els vigilants de seguretat que el jugador de futbol li havia realitzat tocaments que ella no havia consentit.
  • Dies després, la dona va presentar una denúncia i els Mossos van obrir una investigació per aclarir els fets, tot i que ja havien obert diligències perquè havien estat informats prèviament per la discoteca.
Categoria: Societat