Societat
Imatge d'arxiu dels Mossos
Foto: Imatge d'arxiu dels Mossos | ACN
Successos

Detingut per apallissar un menor que portava una samarreta antifeixista

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu dels Mossos
Foto: Imatge d'arxiu dels Mossos | ACN

Una operació conjunta de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) ha permès la detenció d'un home que va agredir amb violència un jove que portava una samarreta antifeixista el 5 de juny passat a Barcelona.

Per què és important? Es tracta d'una agressió d'extrema dreta contra un jove per la seva ideologia antifeixista.

Què en sabem? Els fets es van produir de matinada a la zona d'oci nocturn del districte de Sant Martí i la víctima, que era menor d'edat, va patir lesions en un ull, diverses contusions a la cara i seqüeles psicològiques.

  • L'arrestat és un home de 36 anys i se li imputa un delicte de lesions amb l'agreujant de discriminació ideològica, i també un delicte contra la integritat moral.
  • La detenció s'ha materialitzat set mesos després, el 21 de gener, a la mateixa zona d'oci nocturn de Sant Martí per part d'una patrulla de la GUB.

En profunditat: Les gestions d'investigació dels Mossos d'Esquadra van permetre identificar l'autor dels fets i emetre una ordre de detenció, que s'ha produït finalment en una zona molt propera on es va desencadenar l'agressió al mes de juny.

  • En el moment de l'arrest, al detingut se li va intervenir una navalla multi usos i un bastó estoc, una arma prohibida que amaga al seu interior un punxó metàl·lic amb capacitat de causar lesions molt greus.

A més: La principal hipòtesi dels investigadors és que l'home, d'ideologia ultradretana, estava preparat per a cometre alguna altra agressió amb motivació ideològica aquella mateixa nit.

  • A banda del detingut, també s'han identificat dues persones més i ara s'investiga el seu grau de participació en els fets.
Categoria: Societat
Etiqueta: Successos