Societat
Angela Dobrowolski a la sortida dels jutjats
Foto: Angela Dobrowolski a la sortida dels jutjats | Europa Press
Successos

Detenen Angela Dobrowolski per fer explotar un artefacte casolà per intimidar els seus veïns

Actualitzat: Dijous, 2 de març de 2023. 15:18
Temps de lectura: 2 minuts
Angela Dobrowolski a la sortida dels jutjats
Foto: Angela Dobrowolski a la sortida dels jutjats | Europa Press

Els Mossos d'Esquadra han detingut Angela Dobrowolski per fer explotar un artefacte per intimidar els seus veïns. 

Què en sabem? La policia catalana ha detingut Angela Dobrowolski, exdona de Josep Maria Mainat, com a presumpta autora dels delictes de fabricació, tràfic i dipòsit d'armes i explosius, assetjament, amenaces i danys. 

  • Aquest dimecres al matí, veïns de l'immoble van alertar al 112 que s'acabava de produir una forta explosió a l'interior d'una zona comuna del replà de la finca. 
  • La persona que va fer l'avís va alertar que havia sentit una forta explosió i que hi havia gas al replà del cinquè pis. 
  • Els cossos policials es van desplaçar fins al lloc dels fets i van localitzar una garrafa d'aigua de cinc litres que estava parcialment desfeta per l'explosió. També van poder constatar que l'espai feia una olor intensa d'algun producte químic. 

El motiu: Segons la policia, la detinguda va actuar per intimidar les persones que vivien en un dels pisos del bloc del barri de Sants-Montjuïc. 

  • Gràcies a la investigació, s'ha pogut relacionar a la dona amb uns altres fets com disparar amb una pistola de balins a la finestra del pis o trencar la porta comunitària d'accés al bloc. 
  • A més, els agents van obtenir les imatges de càmeres de la finca que van permetre identificar la dona, que hauria fugit ràpidament després d'haver fet explotar l'artefacte. 
  • Tot i que la investigada va prendre totes les mesures de seguretat per no ser identificada, els agents van poder verificar la seva presumpta autoria. La persona vestia amb una granota de color blau, amb un casc blanc amb dues línies de formes poligonals de color negre transversals i tapada amb una bufanda que li cobria part de la cara.

En detall: La policia va fer una entrada judicial al pis de la dona on van localitzar una arma curta detonadora, una d'aire comprimit, productes químics compatibles amb els emprats per a la fabricació de l'explosiu (salfumant, alcohol de cremar i paper d'alumini), una garrafa de combustible, un ordinador portàtil, una tauleta i un telèfon mòbil.

Situació actual: Els Mossos van detenir la dona aquest dimecres al seu domicili on també van fer una entrada i escorcoll judicial. 

  • La detinguda passarà a disposició judicial durant els pròxims dies.