Societat
Infants del CAE del Nexe Fundació
Foto: Infants del CAE del Nexe Fundació | Nexe Fundació
Drets Socials

Denuncien el tancament de l’únic Centre d'Atenció Especialitzada a infants de Catalunya

Temps de lectura: 3 minuts
Infants del CAE del Nexe Fundació
Foto: Infants del CAE del Nexe Fundació | Nexe Fundació

Les famílies d’infants amb pluridiscapacitat i Nexe Fundació, entitat referent en l’atenció en aquesta especialitat, denuncien el tancament imminent de l’únic centre d’atenció especialitzada (CAE) d'aquest col·lectiu de Catalunya.

Per què és important? L'escola bressol de Nexe Fundació és l'única que hi ha a Catalunya per a infants amb pluridiscapacitat. Són una fundació privada que reben ajudes del Departament d'Afers Socials i Famílies, que el reconeix com a centre d'atenció especialitzada.

Situació actual: En un comunicat, l'entitat explica que Drets Socials es nega a afegir a la seva cartera de serveis els centres d'atenció especialitzada per a primera infància amb pluridiscapacitat.

  • Expliquen que Drets Socials havia dotat aquest projecte de recursos econòmics des de 1991 i han atès més de 900 infants.

Què diuen? 

  • Denuncien que ara Drets Socials "es desentengui del projecte i desatengui els 25 infants i famílies vinculades a aquest recurs".
  • “No podem acceptar que després de més de 30 anys donant suport econòmic al servei de CAE infantil de Nexe Fundació, ara Drets Socials es desentengui".
  • Expliquen que si es deixa de finançar el centre, es "deixa al carrer, en ple curs 23-24, a 14 infants amb pluridiscapacitat de 0 a 6 anys".
  • "Els deixarà al carrer a meitat de curs, malgrat ser el model que ha demostrat ser el més eficaç en l’atenció als infants amb pluridiscapacitat i les seves famílies”.

A més: Des de Nexe Fundació defensen la necessitat de desplegar un CAE infantil, com a centres de recursos i d'atenció especialitzada, a cada província de Catalunya i que depengui de la cartera de serveis de Drets Socials, en col·laboració amb Salut i Educació.

A la pràctica: Les famílies dels nens s'han posat en contacte amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano a través d'una carta.

  • "Les famílies no podem entendre ni acceptar que el Sr. Lluis Torrents, secretari d’Afers Socials, no reconegui l’existència del col·lectiu de primera infància amb
    pluridiscapacitat i totes les seves necessitats socials, sanitàries, i educatives", diuen a la carta.
  • "Si el CAE de Nexe Fundació tanca els nostres infants patiran discriminació pel fet de no poder tenir accés a un servei que faci les funcions d’escola bressol
    adaptada i alhora pugui cobrir totes les necessitats socials i sanitàries que tenen", denuncien.
  • "Desitjaríem que l’Honorable Conseller de Drets Socials, que creiem que no
    era coneixedor al detall d’aquesta greu situació en la qual ens quedem les famílies
    i els nostres infants, estigui al nostre costat en aquesta
    nova lluita", conclou la carta.

Context: Nexe Fundació és una entitat, única a Catalunya que va néixer fa més de 40 anys (1981).

  • Té per objectiu millorar la qualitat de vida dels infants amb pluridiscapacitat i la de les seves famílies, i defensar els seus drets.
Categoria: Societat