Societat
Dotacions de bombers en una actuació
Foto: Dotacions de bombers en una actuació
Successos

Tres morts en un incendi en un edifici a Rubí

Temps de lectura: 3 minuts
Dotacions de bombers en una actuació
Foto: Dotacions de bombers en una actuació

Tres persones han mort aquest dimecres en l’incendi d’un edifici de tres plantes a Rubí (Vallès Occidental).

Què en sabem? El foc ha començat a les 07:00 i els bombers han trigat 4 minuts a extingir-lo. S'han desplaçat 9 dotacions.

  • Les víctimes vivien a la primera planta de l'edifici i haurien mort per inhalació de fum després d'intentar sortir de l'immoble i no poder-ho fer a causa del foc.
  • Els sanitaris del SEM i els Bombers han atès 23 persones que han resultat ferides lleus pel fum. Algunes han patit crisis d'ansietat i han estat donades d'alta allà mateix.

El motiu: No està clar la causa que ha originat el foc. Al principi s'ha informat que podrien ser uns mobles ubicats a la planta baixa, però també s'ha apuntat al quadre dels llums, tot i que els bombers no ho han volgut confirmar. 

  • No els consta que hi hagués mobles o objectes acumulats. Abans de l'incendi, els veïns han sentit una forta explosió.
  • El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, no ha volgut donar gaires detalls de l'incendi perquè està sota investigació policial i judicial i ha traslladat el seu condol i suport a les famílies afectades.

En detall: L'edifici afectat es troba al número 13 del carrer de Saragossa, al barri de Can Oriol.

  • Els morts es trobaven fora del pis. La resta d'habitatges estan ben tancats i no han patit danys importants.
  • Un equip de psicòlegs ha atès els afectats i els familiars.

Situació actual: Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, visitarà l'edifici afectat.

Què diuen?

  • Reinaldo Márquez, veí, ha trucat al 112 a les 06:54 en veure les flames. Ha sentit "impotència" per no poder ajudar més als veïns perquè les finestres tenen reixes i els veïns, "desesperats", no podien sortir. 
  • Pep Colàs, cap d'intervenció dels Bombers, ha explicat que el 112 ha rebut unes 30 trucades. Els bombers han apagat el foc del vestíbul ràpidament, però el fum que procedia de l'origen del foc s'ha escampat pel forat de l'ascensor, l'escala i els passadissos.
  • El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha donat el seu condol a les famílies.
  • L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha dit que és un dia "molt trist i terrible" per a Rubí i ha posat els serveis municipals a disposició de les famílies afectades, a qui buscaran una reubicació.

 

Categoria: Societat
Etiquetes: Incendis Bombers