Societat
El volcà Croscat
Foto: El volcà Croscat
Escapades

El paradís volcànic a 150 km de Barcelona ideal per a una escapada de cap de setmana

Temps de lectura: 4 minuts
El volcà Croscat
Foto: El volcà Croscat

T'expliquem quines són les millors escapades de cap de setmana als llocs més bonics. Avui: La Garrtoxa. 

Un retir volcànic a prop de Barcelona perfecte per desconnectar

La comarca de La Garrotxa, a menys de 150 quilòmetres de Barcelona i situada al pre pirineu català, és coneguda per ser la zona volcànica de Catalunya. El seu entorn fa que sigui una de les comarques més especials i atractives per visitar de Catalunya. 

El motiu: La zona volcànica de la Garrotxa és un espai singular, únic per la seva naturalesa geològica i extraordinàriament atractiu per l'encant del seu paisatge, els ambients naturals, i la fauna i flora que s’hi troba.

En detall: La zona volcànica està declarada parc natural. Amb més de 40 volcans, és un destí perfecte per escapar-se i gaudir de la natura, la gastronomia i dels diferents municipis que hi ha a la zona. 

  • La zona està plena de volcans, exactament n'hi ha 46. A tots ells s'hi pot pujar i fer excursions.
  • Els dos volcans per excel·lència, i els més grans, són el de Santa Margarida i el Croscat. Aquests dos volcans són els més visitats i els que ofereixen més curiositats. A més, estan habilitats per ser visitats. 
  • El volcà de Santa Margarida és fàcil de reconèixer per la petita ermita romànica que hi ha al seu interior. A més, entre la vegetació de la muntanya s'hi pot entreveure el terra vermellós, característic de les zones volcàniques. 

Els carrerons empedrats de Besalú

Per completar la visita a la zona volcànica és imprescindible passar per Besalú, un municipi amb molt d'encant i que es pot visitar amb un sol dia. Els carrers empedrats i rodejats d'història fan de la visita aquest poble una experiència única. A més, és una bona opció per gaudir i descobrir de la millor gastronomia de la zona. 

Què es pot visitar? Besalú no és un municipi molt gran i passejant es pot visitar tot el poble en poques hores.

  • Pont medieval de Besalú: Un dels atractius del municipi és el pont medieval del segle XIV que hi ha en una de les entrades de Besalú. Es pot passejar pel seu damunt i gaudir de les vistes que ofereix la infraestructura. 

  • El barri jueu de Besalú: Just en creuar el pont, un es pot endinsar dins dels carrerons empedrats en forma de laberint del call de la ciutat. Ple de petits comerços amb portes, façanes i pòrtics característics d'un call jueu. Passejar i perdre's pels petits carrerons és un dels millors plans a l'hora de visitar Besalú. 
  • El Micvé de Besalú: La visita pel call jueu té una parada obligatòria al carrer Baixada. Besalú té al centre del seu nucli antic una antiga Sinagoga i un Micvé, l'antic bany jueu medieval. És l'únic que es conserva i es pot visitar de tot Espanya. 
  • El Monestir de Sant Pere de Besalú: Un dels edificis imprescindibles que no et pots perdre de la teva visita per Besalú és el monestir del municipi. L'edifici religiós es va construir el segle X i es troba a la plaça dels Claustres. 

Es pot visitar el Volcà Croscat?

El volcà del Croscat és un dels més visitats de la zona volcànica de La Garrotxa. El seu con volcànic amb cràter esvorellat amb forma de ferradura fan que sigui una de les muntanyes que aplega més curiosos. 

A la pràctica: El volcà es pot visitar sense cap mena de problema. Això sí, només s'hi pot accedir caminant i no amb vehicles amb motor. Els cotxes es poden aparcar al pàrquing que hi ha a l'àrea del volcà de Santa Margarida. 

Com visitar el volcà? Hi ha dos itineraris possibles per visitar el Croscat:

  • Itinerari per les Grederes del volcà del Croscat: De 2,9 quilòmetres i 50 minuts, aproximadament, de durada. El punt d'inici és l'aparcament de Santa Margarida, i està indicat quin recorregut cal seguir 
  • Itinerari Fageda d'En Jordà - volcà de Santa margarida - volcà del Croscat: Si vols fer un recorregut més complet aquest és el teu itinerari ideal. A través d'onze quilòmetres i aproximadament unes quatre hores, pots visitar els dos volcans i una part de la Fageda d'en Jordà. El punt d'inici és l'aparcament de Santa Margarida. 
Categoria: Societat
Etiquetes: Turisme Girona