Societat
És un exmembre de l'entitat, de 28 anys i que la policia hauria detingut en dues ocasions
Foto: És un exmembre de l'entitat, de 28 anys i que la policia hauria detingut en dues ocasions | Paula Jaume / Ajuntament de Barcelona
Agressió sexual

Detingut per agressions sexuals a menors un coordinador de futbol a Santa Perpètua

Temps de lectura: 3 minuts
És un exmembre de l'entitat, de 28 anys i que la policia hauria detingut en dues ocasions
Foto: És un exmembre de l'entitat, de 28 anys i que la policia hauria detingut en dues ocasions | Paula Jaume / Ajuntament de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra investiguen un home que hauria abusat sexualment de diverses jugadores menors a la Unificació Club de Futbol (UCF) Santa Perpètua.

Per què és important? L'investigat és l'excoordinador de futbol infantil de la Unificación Club de Futbol de Santa Perpètua de Mogoda i se'l vincula amb diverses agressions sexuals, la majoria de les quals haurien tingut lloc l'any passat. Amb tot, hi hauria un cas més antic, d'ara fa 10 anys. Aquesta víctima hauria denunciat els fets el passat mes de gener i a partir d’aquí haurien anat sorgint els altres casos.

A més: Arran de la primera denúncia, la policia va detenir el presumpte agressor. L’home hauria quedat en llibertat després de declarar i a mitjan d'abril una altra víctima també hauria denunciat al mateix home. Per aquest motiu, la policia ha assenyalat que el va tornar a arrestar el passat 17 d’abril. Els Mossos han revelat que estan investigant altres possibles casos.

Què diuen? Fonts municipals han indicat que l'Ajuntament està estudiant personar-se com a acusació particular "per disposar de tota la informació del cas i oferir a les víctimes tot el suport". El consistori ha posat a disposició de les afectades i les seves famílies els serveis municipals d’Infància, Adolescència i Igualtat per oferir-los el suport i l’assessorament que requereixin davant dels fets que s’han denunciat.

  • En aquest sentit, l’executiu local ha expressat el seu suport a la Unificació Club de Futbol (UCF) Santa Perpètua i ha manifestat la seva "condemna i rebuig a les violències sexuals, que atempten contra el principi de llibertat individual". Alhora, ha explicat que fins aquesta setmana no ha tingut coneixement dels fets i que se n’ha assabentat a través de la pròpia entitat esportiva. 
  • Per la seva banda, la Unificació Club de Futbol (UCF) Santa Perpètua s’ha compromès a revisar els protocols i formar el seu personal per evitar nous casos d’abusos de menors a l’entitat. En un comunicat han assegurat que quan el passat mes de gener va tenir coneixement de la primera denúncia en relació amb aquests fets, va aplicar el protocol intern contra els abusos sexuals i va acomiadar el treballador investigat.
  • Ha manifestat que en aquell moment va mantenir el silenci atenent les indicacions dels Mossos d’Esquadra i ha dit que aquesta setmana, després que el cos policial l’hagi informat sobre noves denuncies de jugadores menors d’edat del club, ha pres la decisió, també seguint instruccions de la policia, de traslladar el cas a l’Ajuntament i explicar-lo a les famílies.

On demanar ajuda?  Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.

Categoria: Societat