Societat
Cirurgia estètica
Foto: Cirurgia estètica | Unsplash
Gènere

Els tractaments estètics es posen de moda entre els homes

Temps de lectura: 2 minuts
Cirurgia estètica
Foto: Cirurgia estètica | Unsplash

El percentatge d’homes que es fa tractaments o intervencions estètiques es multiplica per quatre en 10 anys. Entre les intervencions més demandades hi ha l'otoplàstia i la blefaroplàstia, a continuació t'expliquem què són.

Per què és important? Els tractaments estètics són una activitat amb un gran biaix de gènere, ja que habitualment es relacionen amb les dones. Ara, una enquesta exposa una dinàmica una mica canviant.

Què en sabem? Els resultats d'una enquesta feta a més d'un centenar de professionals de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica, exposa que el percentatge d'homes que es fan tractaments o intervencions estètiques s'ha multiplicat per quatre en els últims 10 anys.

  • Si el 2013 el percentatge d'homes atesos era al voltant d'un 5% ara és d'un 20%.

En dades: Els homes que més sovint es fan aquests tractaments són els que tenen menys de 40 anys, que ja representen el 60% del total de població masculina que es fa tractaments.

  • Fa deu anys, la majoria es trobava entre els 45 i els 60 anys.

En profunditat: La cirurgia estètica més demandada pels homes és la de parpelles, anomenada blefaroplàstia. Segons informen el 90% dels cirurgians plàstics catalans.

  • El 80% dels professionals enquestats assegura que l'operació més habitual és la reducció del volum dels pits, coneguda com a ginecomàstia. En segon lloc, la liposucció.
  • També consideren que està en creixement l'operació per marcar l'abdomen.
  • Pel que fa a l'estètica facial, la intervenció més demandada per la població masculina és la cirurgia de les orelles, l'otoplàstia. La segueix la de retocs amb bòtox.
Categoria: Societat
Etiqueta: Igualtat