Societat
La platja de l'Estartit
Foto: La platja de l'Estartit | ACN
Successos

Cap de setmana negre a les platges de Catalunya amb 4 ofegats

Temps de lectura: 2 minuts
La platja de l'Estartit
Foto: La platja de l'Estartit | ACN

Quatre persones han mort ofegades aquest cap de setmana a les platges catalanes, un balanç negre pel que fa a les morts al mar en tan pocs dies.

El més nou: L'última víctima es va registrar el diumenge al matí a la platja de l'Estartit, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) quan un home de 65 anys va perdre la vida mentre es banyava. 

  • Les condicions no eren les pitjors, ja que onejava la bandera groga que, això sí, indica un mal estat en el mar. 
  • L’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 13.30 hores per part del servei de socorrisme de la platja, indicant que havien tret de l’aigua un home inconscient i que es trobava a la sorra.
  • Els socorristes li han fet les maniobres de reanimació fins a l’arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), però no han aconseguit reanimar l'home.

Què en sabem? En els quatre casos de víctimes mortals ofegades aquest cap de setmana, hi havia servei de socorrisme a la platja i onejava la bandera groga per mal estat de la mar.

D'on venim? Dues persones més a l'Alt Empordà i una altra a Tarragona han mort ofegades aquest cap de setmana. 

  • El dissabte a la tarda va morir un home de 32 anys a la platja del Miracle de Tarragona. També en aquest cas onejava la bandera groga en aquest cas quan la víctima, de nacionalitat índia, es va ofegar. 
  • El dissabte també va morir un home de 55 anys a la platja del Salatar de Roses.

Què diuen? Protecció Civil demana extremar la prudència coincidint amb l'episodi de temperatures extremes, que fan preveure aquests dies una gran afluència a platges i piscines aquest dilluns i els pròxims dies de la setmana.

Visió global: Des del 15 de juny, 8 persones han mort ofegades a les platges catalanes.

 

Categoria: Societat
Etiqueta: Platges