Societat
Successos

El nadó de vuit mesos trobat mort a Roda de Berà era una migrant d'una pastera

Temps de lectura: 1 minut

La Guàrdia Civil ha identificat el nadó de tan sols vuit mesos que es va trobar el passat 11 de juliol a la zona marítima de la platja de Roda de Berà. La policia ha conclòs que es tracta d'una nena migrant que viatjava des d'Algèria amb la seva família en una pastera.

Per què és important? Després de diversos dies sense saber la identitat del cos de la petita, la policia espanyola ha pogut reconèixer de qui es tracta i com va perdre la vida.

Què en sabem? El servei de criminalística de la Guàrdia Civil ha identificat les restes humanes trobades a la platja tarragonina. La identificació s'ha produït després de l'anàlisi de les mostres enviades per la Unitat Orgànica de la policia judicial.

  • El cadàver de tan sols vuit mesos és d'una nena petita que viatjava amb els seus pares des de l'Àfrica en una pastera que va naufragar el 6 d'abril de 2023 en aigües properes a les Illes Balears.
  • A l'embarcació hi viatjaven quinze persones, totes elles lamentablement van perdre la vida. De fet, amb el cadàver del nadó ja són vuit els cossos recuperats del desastre humanitari.

En profunditat: La identificació s'ha produït gràcies a una coincidència genètica positiva amb el cos d'una dona que es va trobar morta i ara s'ha conegut que és la seva mare. Aquesta es va trobar el 6 d'abril d'enguany a les platges de les Balears, després d'iniciar el viatge el 21 de març.

Categoria: Societat
Etiquetes: Successos Crim