Societat
Cartell Mercè 2013
Foto: Cartell Mercè 2013 | Ajuntament de Barcelona
La Mercè

Com eren els cartells de La Mercè fa 40 anys? I fa 10? La resposta et sorprendrà

Temps de lectura: 1 minut
Cartell Mercè 2013
Foto: Cartell Mercè 2013 | Ajuntament de Barcelona

La Mercè és la festa major de Barcelona, i des de fa més de 40 anys ha presentat un cartell amb un missatge que representi la població de la ciutat.

Per què és important? Els cartells de La Mercè representen l'evolució de la societat, ja que retraten moments, idees i situacions de l'actualitat del moment.

Exemple: Un clar exemple de cartell que representa el moment en què es troba Barcelona és el de 2020, en plena pandèmia. El cartell llueix una dona amb mascareta.

El cartell de 1979 és el primer digitalitzat.

El cartell de 1989 és una preciosa representació de la ciutat i la festa major.

L'any 1992, any de les Olimpíades, aquest va ser el cartell.

El cartell de 2001 duia una gran càrrega reivindicativa.

L'any 2002 el creador del cartell de les festes de Barcelona va ser Antoni Tàpies.

L'any 2005 l'artista va decidir apel·lar a la integració dels migrants a la ciutat fent protagonista del cartell al retrat d'una jove cubana.

El cartell de la Mercè 2013 va ser creat per Joan Fontcuberta i va plasmar actualitat i tradició amb una proposta en què un gegant vola com un superheroi.

L'any 2022 el dibuix que va il·lustrar les festes majors va ser molt aclamat per la representació de tres generacions de dones.

L'actualitat: El cartell d'aquest 2023 fa referència a cartells d'altres anys i retrata personatges rellevants per la ciutat de Barcelona, i també alguns d'imaginaris.

Categoria: Societat