Societat
Incendi que crema al Perelló
Foto: Incendi que crema al Perelló | Bombers a través de Twitter
Incendi

Estabilitzat l'incendi del Perelló que ha cremat unes 25 hectàrees, moltes de conreus

Actualitzat: Dimarts, 1 d'agost de 2023. 16:45
Temps de lectura: 1 minut
Incendi que crema al Perelló
Foto: Incendi que crema al Perelló | Bombers a través de Twitter

Els Bombers han anunciat que l'incendi del Perelló, Baix Ebre, està estabilitzat. Han pogut tancar el perímetre i frenar el progrés de l'incendi gràcies al mosaic de camps de garrofers on s'ha aturat el cap. 

Per què és important? L'incendi ha cremat entre 25 i 30 hectàrees, arribant a l'Ametlla de Mar. Els Agents Rurals estimen que un 25% són terrenys de conreu i la resta forestals.

Què en sabem? L'incendi s'ha originat cap a les 11:38 h del matí d'aquest dimarts 1 d'agost, prop de la bassa d'en Fusté, i des d'allà s'ha estès per una àrea de vegetació.

  • Protecció Civil ha enviat una alerta al mòbil a les persones pròximes a l'àrea afectada per tal d'avisar de les mesures de protecció.
  • Entre les decretades hi ha hagut el confinament en tres urbanitzacions: l'Àliga, Racons i Bocatxa que està encara vigent, ja que el foc no està extingit.

En dades: Un total de 14 mitjans aeris i 147 dotacions terrestres dels bombers han treballat per estabilitzar les flames. Els Bombers continuen al terreny per aconseguir extingit l'incendi.

  • Segons dades dels Agents Rurals, un 25% de les hectàrees afectades són de conreus abandonats i, la resta, de zones forestals. El perímetre de l'incendi ha sigut de 3 quilòmetres. 

En detall: Els bombers han informat que el vent de mestral ha complicat les tasques perquè afavoria l'expansió de les flames.

  • Tot i això, els bombers han evitat que les imperants flames arribessin al mar.
Categoria: Societat
Etiqueta: Incendis