Societat
Dos agents dels Mossos a l'aeroport
Foto: Dos agents dels Mossos a l'aeroport | Mossos d'Esquadra
Seguretat

Comprova si casa teva està marcada per lladres: Mossos demana col·laboració ciutadana

Temps de lectura: 1 minut
Dos agents dels Mossos a l'aeroport
Foto: Dos agents dels Mossos a l'aeroport | Mossos d'Esquadra

Mossos explica la tècnica que fan servir els lladres per identificar pisos buits i alerta la població perquè, de trobar aquestes marques, avisi al 112.

Per què és important? Les marques són molt subtils i poden passar desapercebudes. Els robatoris en pisos i cases a l'estiu aprofitant les vacances de la població no són cap anècdota, per això, Mossos ha demanat a la població que estigui alerta i ho comuniqui si detecten marques.

Què en sabem? Es tracta d'una fina línia de pega que els lladres posen al marc inferior de la porta, a la cantonada.

  • Quan es disposen a robar, miren si el fil de pega està trencat, el que vol dir que els habitants són a casa, o si del contrari el fil està intacte, el que els indica que no hi ha ningú dins, i procedeixen a entrar.

Què fer? Si detectes una marca com aquesta o similar a la teva porta o la d'algun veí, cal trucar al 112 per informar els Mossos d'Esquadra que emprendran mesures per vigilar la zona.

En dades: L'estiu de 2022 es van reduir els furts i robatoris amb força a domicilis, tot i això, d'entre els delictes contra el patrimoni va ser dels que menys va disminuir, un 20%.

  • Els Mossos d'Esquadra reforcen la seva presència al carrer i els dispositius de vigilància durant els mesos de vacances per evitar el màxim de delictes possibles.