Societat
Dues aus exòtiques interceptades per la policia
Foto: Dues aus exòtiques interceptades per la policia | Guardia Civil
Successos

Enxampades dues persones que venien aus exòtiques al pàrquing d'un centre comercial

Temps de lectura: 1 minut
Dues aus exòtiques interceptades per la policia
Foto: Dues aus exòtiques interceptades per la policia | Guardia Civil

La Guàrdia Civil va interceptar dues persones que venien, de forma ambulant, aus exòtiques protegides al pàrquing d'un conegut centre comercial de Barcelona.

Per què és important? Una de les aus que tenien era un Kakariki, un lloro petit endèmic de les illes del sud de l'oceà pacífic, que compta amb el rang màxim de protecció, ja que es troba en extrem perill d'extinció.

Què sabem? Tenien més de 29 aus exòtiques protegides i planejaven lliurar-les a Barcelona, Tarragona i València.

  • Segons les investigacions, els responsables de la venda rebien encàrrecs a diferents localitats de la costa mediterrània, als quals ells mateixos es dirigien en una furgoneta per lliurar les aus.

En detall: El Servei de Protección de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil va determinar que les aus estaven en bon estat.

  • Hi havia ‘Agapornis’ procedents d'una pequeña zona central i oriental d'África.
  • Pyrrhura Molinae” originaris de sudamérica.
  • IKakarikis”, natius de les illes del sud del pacífico i que gaudeixen de la máxima protección en CITIS, sent molt alta la seva restricción comercial pel seu greu perill d'extinción

A més, els dos responsables, un home i una dona, disposen d'un nucli zoològic a Múrcia amb autorització per a la cria d'aus ornamentals, però no van acreditar disposar de la documentación necessària per a la cría i el comerç d'aus exóticas protegides per la Convención internacional CITIS. 

Previsions: El cas s'està investigant als jutjats.

Categoria: Societat
Etiquetes: Successos Natura