Societat
Cementiri de Montjuïc
Foto: Cementiri de Montjuïc | ivy / flickr
Successos

Més de 160 tombes profanades a Montjuïc per treure'n joies i or

Temps de lectura: 1 minut
Cementiri de Montjuïc
Foto: Cementiri de Montjuïc | ivy / flickr

Els Mossos d'Esquadra investiguen la profanació d'unes 162 tombes del Cementiri de Montjuïc per robar joies i or. Es creu que el saqueig podria ser molt més greu. Ho ha avançat La Vanguardia que assegura que algunes fonts parlen de més de 300 nínxols profanats, una dada que el director del Cementiri, Miquel Trepat, nega.

Què en sabem? L'empresa pública gestora dels cementiris va denunciar el cas el passat 3 de juliol per l'onada de saquejos. Des d'aleshores, la unitat d'investigació de Sants treballa en els fets, encara sense resultats. 

  • La investigació és complexa degut a l'extensió i antiguitat del cementiri de Montjuïc que té més de 175.000 tombes en unes 57 hectàrees de terreny.

En detall: Treballadors del cementiri situen l'onada de profanacions entre maig i juliol.

  • Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han establert dos dispositius nocturns per intentar enxampar els assaltants in fraganti. També hi ha patrulles de seguretat ciutadana circulant per la zona atentes a qualsevol moviment sospitós.

La situació actual: L'últim robatori denunciat va ser el 18 de juliol, en què una trentena de tombes van ser profanades. Des d'aleshores els treballadors no han detectat més tombes obertes.

  • Els treballadors han explicat a La Vanguardia, que les tombes més antigues tendeixen a deteriorar-se, i per això algunes profanacions podrien passar desapercebudes.

També, exposen que actualment no hi ha costum d'enterrar els familiars amb les seves joies de valor, per això, la majoria de tombes profanades són antigues.

Categoria: Societat
Etiquetes: Successos Barcelona