Societat
Acte en record a les víctimes del 17-A a Barcelona
Foto: Acte en record a les víctimes del 17-A a Barcelona | EFE
Atemptats

Sisè aniversari dels atemptats del 17-A: Barcelona recorda les víctimes

Temps de lectura: 2 minuts
Acte en record a les víctimes del 17-A a Barcelona
Foto: Acte en record a les víctimes del 17-A a Barcelona | EFE

Aquest 17 d'agost fa sis anys dels atemptats de Barcelona i Cambrils que van tenir lloc l'any 2017. Barcelona ha homenatjat les víctimes en un acte de record.

Per què és important? El 17-A va colpir la ciutadania de tota Catalunya quan una furgoneta va atropellar una multitud de persones a les Rambles de Barcelona.

Què sabem? Aquest dijous 17 d'agost en commemoració a les víctimes de l'atemptat, víctimes i familiars s'han trobat per deixar clavells blancs en quatre jardineres mentre una violoncel·lista interpretava 'El cant dels ocells'.

  • Diversos representants polítics com ara el president de la Generalitat, Pere Aragonès i l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, entre d'altres com Laura Borràs han fet acte de presència i ofrenes de clavells.
  • S'ha guardat un minut de silenci en record a tothom qui fa sis anys va viure un dia esgarrifós, especialment, als qui van perdre la vida.

A més, en acabar l'acte, els familiars i les víctimes han fet sis minuts més de silenci com a símbol de protesta pels anys que fa que no se senten escoltats pels polítics.

Què va passar? El 17 d'agost de 2017 una furgoneta va recórrer una part de la zona de vianants de les Rambles de Barcelona atropellant totes les persones que hi passejaven tranquil·lament. Van morir 14 persones i en van resultar ferides 120 més.

  • Després, una altra part dels jihadistes del grup que van organitzar els atemptats, van arribar a Cambrils amb intenció de causar també el pànic. Cinc dels atacants van ser abatuts pels Mossos d'Esquadra, però un sisè va tenir temps a apunyalar una dona i ferir sis persones més abans de, també, ser abatut. 

La situació actual: Les ciutats de Barcelona i Cambrils no obliden els fets ocorreguts i encara menys les víctimes que avui han reivindicat la seva sensació d'abandonament polític davant els fets que van viure.

  • Són nombrosos els documentals i treballs periodístics que han recollit en detall tot el que va passar aquell dia a Catalunya igual com la vida posterior de les víctimes, les seves històries de superació i la planificació i detall dels terroristes.
Categoria: Societat